/
/
/
A legjobbak között a Pénzmúzeum állandó kiállítása!

A legjobbak között a Pénzmúzeum állandó kiállítása!

2022. november 07.
3 perc olvasás
image.jpeg

Az Év Kiállítása 2022 pályázat legjobbjai közé került a Pénzmúzeumban látható A Pénz útja című állandó kiállítás. A pályázat eredményhirdetésére november 3-án került sor a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban, a Kiállítások mozgásban konferencia keretében. 

Az Év Kiállítása díjat 2010-ben alapította a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a színvonalas, minőségi kiállítást nyújtó múzeumok társadalomra gyakorolt jótékony hatására. Az elismerés célja emellett az is, hogy erősítsék a múzeumok közötti szakmai együttműködéseket, illetve jutalmazzák a korszerű, kreatív és látogatóközpontú kiállításokat. A pályázaton kezdetektől fogva az ország állandó vagy időszaki kiállításai indulhattak, az elmúlt években pedig már a határon túli, illetve a virtuális tárlatok is versenybe szállhattak a díjért. 

ev-kiallitasa-oklevel-small.jpgAz idei évben 2022. november 3-án tartották az Év Kiállítása díj átadóját, melynek eredményét a 4 millió forint bekerülési költség alatti, illetve feletti, valamint a virtuális kiállítás három kategóriájában összesen tizenegy múzeum várta. Ebben az évben a jelöltek között volt többek között az idén 2022. március 15-én megnyitott Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont állandó kiállítása, A Pénz útja is, mely a pénzügyi tudatosságra és a pénzügyi edukáció jelentőségére hívja fel a figyelmet kreatív és interaktív eszközökkel. A kiállítás különlegessége, hogy minden korosztály számára élmény alapú tanulást biztosít, például azzal, hogy egy jelképes aranyszál vezeti végig a látogatókat, az út végén pedig egy igazi aranytömböt is megemelhetnek az érdeklődők. 

A mintegy 2400 négyzetméteren berendezett, A Pénz útja kiállítás a díjátadón a 4 millió bekerülési költség feletti kategóriában elismerésben részesült. A pénzügyi edukációt, az interaktív, játékos kiállítást és a numizmatikai gyűjtemény bemutatását a szakmai zsűri elismerő oklevéllel jutalmazta. 

Az immár több mint 50 ezer látogatót számláló Pénzmúzeum egész évben várja az érdeklődőket: az ingyenesen látogatható élményközpont megtekintéséhez mindössze időpontot kell foglalni a weboldalon. 

További híreink

Adventi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Minden korosztálynak izgalmas programokkal készül decemberben a Pénzmúzeum.

2023. december 01.
3 perc olvasás
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

200 osztály 5 ezer diákjához jutott el a tanév eleje óta a Bőröndmúzeum-Utazás a pénz körül című pénzügyi ismeretterjesztő program.

2023. november 30.
2 perc olvasás
Különösen ritka ezüstérmét vizsgál a Pénzmúzeum

Ritka ezüstérmére bukkantak a régészek a veszprémi Várhegy műemléki felújításán.

2023. november 30.
4 perc olvasás
Bankárokból és közgazdászokból álló azerbajdzsáni delegáció látogatott a Pénzmúzeumba

A Bankszövetség által Budapestre érkező szakemberek élvezték a tárlatvezetést és szívesen vettek részt az interaktív játékokban is.

2023. november 30.
1 perc olvasás