/
/
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Foglalj időpontot az ingyenes Pénzmúzeumba!

Az ország egyik legkorszerűbb múzeumában egy lenyűgöző, interaktív kiállítás mutatja be a pénz történetét, a pénzügyek működését és jövőjét modern múzeumpedagógiai és digitális technológiák segítségével. A 2400 négyzetméteres területen közel 200 kijelző és projektor, 54 installáció és 133 rövidfilm nyújt betekintést a pénz világába minden korosztály számára ingyenesen.


ISKOLAI CSOPORTOS LÁTOGATÁS
Szervezett iskolai csoportok a Kísérő vezetésével, kedd kivételével hétköznap 8 és 14 óra között tekinthetik meg a kiállítást. Az utolsó iskolai csoport 14 órakor indul.
A csoportok online regisztrációval és időpontfoglalással biztosíthatják előre látogatásukat. A csoportokat vezető múzeumi Kísérő minden esetben az adott csoport összetételéhez és tudásszintjéhez igazítja a tematikát. A vezetés ideje 90 perc.
Egy látogatócsoport létszáma legfeljebb 18 fő lehet. A 18 fő feletti iskolai osztályok két csoportra osztva tekinthetik meg a kiállítást. A csoportok 30 perces időeltolással kezdhetik meg a kiállítás megtekintését. Az osztály várakozó fele az Aranybánya közösségi terében tud szórakozva ismereteket szerezni, így a várakozással eltöltött idő is izgalmas felfedezésekkel telik. A kiállításon belüli térrészek interaktivitása, a csoportos részvétel a szórakoztató ismeretszerzés mellett különleges közösségi élményt is jelent.
Amennyiben nem sikerül a 8 és 14 óra közötti idősávban szabad időpontot találni a csoportja számára, lehetőség van délután, 14 órától zárásig az „EGYÉNI CSOPORTOS LÁTOGATÁS (CSALÁDI, BARÁTI, EGYÉB CSOPORTOK)” menüpontban időpontot foglalni. Ebben az esetben az időpontfoglalás regisztráció nélkül is lehetséges.


MÚZEUMPEDAGÓGIA
Múzeumpedagógiai foglalkozással kapcsolatos további információ és időpont egyeztetés az alábbi linken érhető el.


EGYÉNI LÁTOGATÁS
Hétköznap, kedd kivételével 14:00-tól zárásig, valamint hétvégén a kiállítás látogatása nem csoporthoz kötött, de időpontfoglalás szükséges.


EGYÉNI CSOPORTOS LÁTOGATÁS (CSALÁDI, BARÁTI, EGYÉB CSOPORTOK)
Az egyéni csoportok online regisztrációval és időpontfoglalással biztosíthatják előre látogatásukat.
Egy látogatócsoport létszáma legfeljebb 18 fő lehet, nagyobb létszám esetén a csoport 2 vagy több részre oszlik, amelyek 10 perces időközönként indulnak.
A házirendben foglaltak betartatása a csoportvezető vagy szülő felelőssége.


Légy részese Te is a Pénzmúzeum élménynek!

Kapcsolódó tartalom

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 16.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.