/
/
/
Több mint ötvenezren látták a Pénz útja kiállítást a Pénzmúzeumban

Több mint ötvenezren látták a Pénz útja kiállítást a Pénzmúzeumban

2022. október 21.
2 perc olvasás
50-ezer-latogato-fekvo-monetas-fullhd.png

Alig fél évvel a nyitás után meghaladta az ötvenezret a Pénzmúzeum vendégeinek száma. Csaknem 11 ezren iskolai csoportokban, míg 40 ezren egyéni látogatóként érkeztek a múzeumba a Pénz útja c. kiállítás megtekintésére. Az indulás óta teltházzal működő kiállítótér a legkorszerűbb digitális technológiák és interaktív eszközök segítségével vezeti be a látogatókat a pénz világába. - 2022.október 21.

A Magyar Nemzeti Bank által megalkotott kiállítótér a pénzhez kötődő ismeretanyagot innovatív módszerekkel, személyes élmények útján adja át a látogatóknak. Az Európa-szerte egyedülálló, élményközpontú tárlat az interaktív feladatokban való részvételre ösztönzi a vendégeket, akik így közvetlen tapasztalataik révén sajátíthatják el a pénzügyi ismereteket.  

A múzeum kiemelt figyelmet fordít az iskolás korosztályra. Együttműködve a Pénziránytű Alapítvánnyal a Pénzmúzeum aktív kapcsolatot alakított ki a hazai általános- és középiskolákkal, valamint a felsőoktatási intézményekkel. Ennek az együttműködésnek köszönhetően eddig csaknem 11 ezer diák tekintette meg a kiállítást.  

A Pénzmúzeum rendszeresen szerepet vállal hazai, regionális és európai pénzügyi versenyek és más edukációs célú rendezvények megvalósításában. A Kutatók Éjszakája programhoz csatlakozva otthont adott több pénzügyi témájú előadásnak és gyerekeknek szóló foglalkozásnak.  

Az állandó kiállítás mellett javasolt időt szakítani az Értékmentés, Értékteremtés címet viselő, 2023. január 31-ig megtekinthető időszaki tárlatra is, mely az intézménynek otthont adó műemlék épület, a volt Postapalota felújítását mutatja be. 

A múzeum minden korosztály számára ingyenesen látogatható, az érkezést megelőzően időpont foglalás szükséges az intézmény weblapján 

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás