/
/
Jegyinformációk

Jegyinformációk

A Pénzmúzeum nyitvatartási időn belül ingyenesen látogatható, mind csoportos, mind egyéni látogatók számára. Noha a belépés díjtalan, a nagy érdeklődés miatt feltétlenül szükséges előzetesen regisztrálni, időpontot foglalni, hiszen a kiállítás befogadóképessége korlátos.


Kövesd a Pénzmúzeum online Facebook és Instagram oldalát, hiszen ezeken az oldalakon – sok pénzügyi témájú érdekesség és információ mellett – rendszeresen hírt adunk a múzeum látogatásával kapcsolatos tudnivalókról is.
Időpontfoglalásra egy online felületen keresztül, ezen az oldalon van lehetőség!
A regisztrációs felületen keresztül mindössze néhány kattintással lehet időpontot foglalni a nyitvatartási idő bármely szabad alkalmára.
A múzeum kedd kivételével minden nap nyitva tart;
hétfő, szerda és péntek 8.00 és 17.00,
csütörtök 8.00 és 19.00,
szombat és vasárnap 10.00-tól 18.00-ig.

Fontos információ, hogy az intézményi – például óvodai, iskolai – csoportok, illetve az egyéni és az egyéni csoportos látogatók számára eltérő idősávokat tart fenn a múzeum, így időpontot foglalni is csak ezeken belül lehet.   
A szervezett intézményi csoportok számára hétköznapokon – kedd kivételével – a nyitástól 14.00 óráig húzódó idősáv van fenntartva.
A diákcsoportok számára értékes kiegészítő élményt nyújthatnak múzeumpedagógiai foglalkozásaink, melyekről részletes tájékoztatás adunk ezen az oldalon.
Az egyéni látogatók hétköznapokon – szintén kedd kivételével – 14.30 után, illetve azt megelőzően, az iskolás csoportok által nem lefoglalt időpontokra regisztrálhatnak. Lehetőség van egyéni csoportos – például baráti, családi – látogatásokra is, de fontos tudnivaló, hogy a csoport létszáma nem haladhatja meg a 18 főt; az ennél nagyobb csoportok csak bontva tekinthetik meg a kiállítást.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a múzeumba érdemes legalább tíz perccel a regisztrált időpont előtt megérkezni.

KÖZLEKEDÉS, TÁJÉKOZÓDÁS

A Pénzmúzeum bejárata a Széll Kálmán térről nyíló Sándy Gyula köz felől közelíthető meg.

mnb-penzmuzeum-este-024.jpgA tömegközlekedéssel érkezők számára Kapcsolat oldalunkon részletes útmutatót biztosítunk – akár villamossal, akár busszal vagy metróval szeretnék megközelíteni a múzeumot. A menüpont alatt azok is segítséget kaphatnak, akik távolsági busszal vagy vasúti úton érkeznek a fővárosba.

Fontos további információ a kerekesszékkel közlekedők számára, hogy mind az épületbe való bejutás, mind a múzeum teljes belső területe akadálymentesített, így látogatóinknak számára minden adott, hogy zavartalanul átadhassák magukat a múzeumi élmény élvezetének.

Bár a múzeum legfőbb látványosságát az állandó kiállítás adja, az épületben több olyan helység is van, melyek külön is megérdemlik vendégeink figyelmét. A Pénzmúzeum kávézója például önmagában, a kiállítástól függetlenül is látogatható, és különleges hangulata miatt megkapó helyszínt kínál bármilyen baráti találkozóhoz, beszélgetéshez. Szintén izgalmas pont a műemléki védettséget élvező épület különleges, bástyaszerű tornya, mely remek kilátást kínál Budapest Belvárosára.
A kávézó és a torony látogatásáról – az eddigiekhez hasonlóan – a Kapcsolat menüpont alatt adunk részletes tájékoztatást.

Mint látható, a Pénzmúzeum viszonylag sok helységből áll, s az épületben a kiállítótéren kívül is több olyan helyiség és térrész található, amelyeket érdemes lehet megtekinteni. A könnyebb tájékozódás érdekében ezen az oldalon elérhetővé tettük a múzeum részletes térképét, mely nagy segítséget jelenthet az épületben és a kiállításon való tájékozódáshoz. A térképek itt érhetők el.Kapcsolódó tartalom

Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
1 perc olvasás
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.
4 perc olvasás
Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás