/
/
2 év – 200 000 látogató

2 év – 200 000 látogató

Két éve, 2022. március 15-én nyitott meg a hazai pénzügyi edukáció fellegvárának számító Pénzmúzeum az egykori Postapalota épületében. A kétéves évforduló kerek látogatószámot hozott, március 10-én a múzeum küszöbét átlépte a 200 000. látogató. Születésnapunkat többnapos, a nemzeti ünnepre is reflektáló eseménysorozattal ünnepeljük, melyre ezúton nyújtjuk át a meghívót.

 „A rekordszámú látogató rámutat arra, hogy a lakosság nyitott a pénzügyi edukációra. A folyamatos teltházas működés miatt február közepétől már egy órával korábban, reggel 8 órakor nyit a múzeum, hogy még több iskoláscsoportot fogadhasson” – húzta alá Hergár Eszter, a Pénzmúzeum igazgatója. Hozzátette, a fokozott érdeklődés miatt indították útjára a Bőröndmúzeum-projektet, hogy a Budapesttől távol lévő településekre is elvihessék a pénzügyi edukációt. A második születésnapra a meglévő szakmai programok számát robotika foglalkozással bővítjük, ami az általános iskolás diákokat vezeti be a programozás világába.


2024. március 15., péntek

Ezen a napon díjazzuk, ha vendégeink korhű ruhában érkeznek a születésnapra, tisztelegve az 1848-49-es szabadságharc előtt. Mi is készülünk: kávézónkat Pilvax hangulatúvá varázsoljuk, sőt, gasztronómiai kínálatunk ezen a napon korabeli süteményekkel bővül. Egyél egy Kossuth-kiflit, még inkább kettőt! Kettőt fizet, hármat vihet akciónk csak a második születésnapunkon, vagyis ezen a napon érvényes.

LÉGY KORHŰ! 

· A korabeli jelmezben érkezők ajándékot kapnak.

· Akinek nincs jelmeze, a Kosztümös fotósarokban kipróbálhatja, milyen korhű ruhát viselni, sőt meg is örökítheti magát múltidéző jelmezben.

LÉGY ÉHES!

· Korabeli sütemények a Pilvax hangulatúvá varázsolt kávézóban.
· Születésnapi tortavágás  kettőt fizet hármat vihet akció (süteményre, kávéra vagy múzeumshopos tárgyakra egyaránt) 

pem-hero-webshop.jpgA Pénzmúzeum küldetése a tudásátadás, ezt a születésnapon is kiemelten fontosnak tartjuk, így az eseményre olyan extra programokkal készülünk, amelyek közül minden korosztály talál kedvére való elfoglaltságot.

LÉGY TÁJÉKOZOTT! 

· Így készül a kishuszár – kézműves foglalkozás gyerekeknek – 10-17-ig

· Ki tud többet a Kossuth Bankóról? – kvízjáték nagyobbaknak

· Robotikaprogramozás- bemutató – az egész család számára 10-11, 12-13, 14-15, 16-17-ig

· Érmebevizsgáló és -becslő stand – a numizmatika szerelmeseinek– 10-11 és 13-14-ig

·A Pénzmúzeumnak helyet adó Postapalota történetét bemutató időszaki kiállítás megtekintése Bodó Péter kurátor kalauzolásával – az urbanisztika rajongóinak. (Figyelem, a kiállítás ezen a napon tekinthető meg utoljára!)

· A hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Aranyvonat legendája című film óránkénti vetítése – a történelemre nyitottaknak –10-18-ig óránként

Tartsatok velünk!


A Pénzmúzeum kiállításai, terei ezen a napon is ingyenesen látogathatók. A programjainkon való részvétel szintén ingyenes, azokon való részvétel érkezési sorrend alapján történik. A születésnapon a Pénzmúzeumhoz tartozó Pénzmúzeum Panoráma Terasz is látogatható. Az eseményen álló és mozgókép készülhet.

panoramic-terrace.jpg

Az eseményről álló- és mozgókép készül. A programváltozás jogát fenntartjuk!

A Pénzmúzeumban tűzvédelmi okokból összesen 300 fő, a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon 150 fő tartózkodhat. Az esetleges várakozás miatt szíves türelmüket kérjük.

Köszönjük a megértést!

Amennyiben a nyílt napunkon kívül szeretne időpontot foglalni hozzánk, az alábbi gombra kattintva megteheti:

2024. március 14., csütörtök
Az aranyvonat legendája című film vetítése
Helyszín: a Pénzmúzeum múzeumpedagógiai terme

Az aranyvonat legendája című díjnyertes film egy 78 évvel ezelőtt megtörtént esetet dolgoz fel, jelesül azt, amikor a II. világháborúban, a német megszállás idején a Magyar Nemzeti Bank dolgozói krimibe illő körülmények között, az Aranyvonaton menekítették ki az állam vagyonát, a 33 tonnás aranykészletet az országból. 

Az esemény regisztrációhoz kötött, erre ide kattintva tudsz jelentkezni:

Az aranyvonat legendája című film vetítése (március 14.) - Pénzmúzeum (penzmuzeum.hu)

Az aranyvonat legendája című film vetítése (március 14.) | English Sub - Pénzmúzeum (penzmuzeum.hu)

video-1.jpg

2024. március 13., szerda 18:00

Kávéházi beszélgetések
Helyszín: a Pénzmúzeum aulája
Vendég: Vinkó József
Téma: Forradalmi hevület a reformkor kávéházaiban

Az újságíró-dramaturg vendégszereplésével veszi kezdetét a Pénzmúzeum születésnapi rendezvénysorozata.

Vinkó Józseffel az apropót a nemzeti ünnephez igazítottuk, témánk a Pénzmúzeum kávéházi terében mi más lehetne, mint a forradalmi kávéházak, illetve a reformkor gasztronómiája.
A reformkorban, ha valami, úgy a változás biztosra vehető volt. Az öntudatra ébredt nemzet táplálkozásában is felvett új szokásokat. Sétáljunk egyet képzeletben a reformkori Pest-Budán, utazzunk el vidékre, lessünk be az írók-költők, a szegény emberek és az arisztokrácia konyháira, hogy kiderüljön, milyen ételek adtak muníciót a forradalmi hevülethez.
Az esemény telt házas.

Bővebb információ az eseményről elérhető itt:

https://www.penzmuzeum.hu/aktualis/esemenyek/kavehazi-beszelgetesek-marcius-13

kavehazi_beszelgetesek_marcius