/
/
/
Újabb elismerés Az Aranyvonat legendája című filmnek

Újabb elismerés Az Aranyvonat legendája című filmnek

2023. június 12.
1 perc olvasás
video-1.jpg

Budapest, 2023. június 11. - A legjobb rövid dokumentumfilm díját Az aranyvonat legendája című film kapta a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A díjátadón a film rendezője, Szász Attila köszönetet mondott a film támogatójának, a Magyar Nemzeti Banknak. A dokumentum-játékfilm nem első ízben kap elismerést: az alkotás 2022-ben, Cannes-ban a világ egyik legrangosabb dokumentumfilmes versenyén Ezüst Delfin-díjat nyert.

A film megtörtént esetet dolgoz fel, amikor a II. világháborúban a Magyar Nemzeti Bank dolgozói krimibe illő körülmények között, az Aranyvonaton menekítették ki és helyezték biztonságba Magyarország aranykészletét.

A bátor cselekedetről a Pénzmúzeum A pénz útja című kiállítása is megemlékezik. Az Aranyvonat legendája c. film vetítésére rendszeresen sor kerül a Pénzmúzeumban, idén nyáron hetente nyílik lehetőség megnézni a díjnyertes filmet.

Időpontfoglalás a Pénzmúzeumba: https://www.penzmuzeum.hu/muzeum/idopontfoglalas/

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás