/
/
/
Pénzmúzeum a családokért

Pénzmúzeum a családokért

2023. augusztus 17.
3 perc olvasás
erdeicserebere1

A Pénzmúzeum 2022 március 15-én nyitotta meg kapuit. A kiállítás délelőttönként iskolás csoportokat fogad, a délutáni órák, illetve a hétvégék a családosoké. A múzeum küldetése, hogy minél fiatalabb kortól kezdje meg az érzékenyítést a felelős pénzhasználat iránt, ugyanakkor a társadalom minden szegmensét, a szülőket és a gyerekeket egyaránt megszólítsa.

A kiállítás az egész család számára élmény, hiszen minden korosztályt talál a múzeum interaktív anyagai között számára izgalmas tartalmat, sőt, a gyerekeknek múzeumpedagógusaink külön vezetőfüzetet állítottak össze. A pénz 5 funkciójára épülő, egész tárlaton átívelő játék – melyhez a vezetőfüzet is kapcsolódik –, szórakoztatva tanít, illetve mélyíti el a kiállítás ismeretanyagát. A család együttes szórakozását segíti, hogy a bejáratnál mindenki úgynevezett látogatókártyát kap, amelyek felnőtt és gyerekverzióban érhetők el, így a látogatók korosztály-specifikus ügyeségi feladatokban próbálhatják ki magukat.

A családosok számára jó hír, hogy a közösségi terekben hétvégente, illetve az iskolai szünetekben családi kézműves délutánok, táborok zajlanak. A családbarát szemlélet része, hogy az intézmény ingyenes belépést és ingyenes programokat biztosít, így a múzeum társadalmi és anyagi helyzettől függetlenül bárki számára hozzáférhető.

A Pénzmúzeum vonzó látogatói célpont lehet azért is, mert infrastrukturális szempontból kedvező helyen található. A kiállítás akadálymentesen bejárható, akár babakocsival, míg az épületben pelenkázóval rendelkező mosdó szolgálja a kisgyermekesek kényelmét.

A látogatást követően a múzeum közönségkapcsolati terei (fogadótér, kávézó, kiállítás terei és a torony) mind alkalmasak arra, hogy a látogatás idején szerzett ismereteket és élményeket a vendégek egyedi módon dolgozzák fel. A múzeumlátogatás így komplex családi programmá alakulhat.

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás