/
/
/
Pénzmúzeum a családokért

Pénzmúzeum a családokért

2023. augusztus 17.
erdeicserebere1

A Pénzmúzeum 2022 március 15-én nyitotta meg kapuit. A kiállítás délelőttönként iskolás csoportokat fogad, a délutáni órák, illetve a hétvégék a családosoké. A múzeum küldetése, hogy minél fiatalabb kortól kezdje meg az érzékenyítést a felelős pénzhasználat iránt, ugyanakkor a társadalom minden szegmensét, a szülőket és a gyerekeket egyaránt megszólítsa.

A kiállítás az egész család számára élmény, hiszen minden korosztályt talál a múzeum interaktív anyagai között számára izgalmas tartalmat, sőt, a gyerekeknek múzeumpedagógusaink külön vezetőfüzetet állítottak össze. A pénz 5 funkciójára épülő, egész tárlaton átívelő játék – melyhez a vezetőfüzet is kapcsolódik –, szórakoztatva tanít, illetve mélyíti el a kiállítás ismeretanyagát. A család együttes szórakozását segíti, hogy a bejáratnál mindenki úgynevezett látogatókártyát kap, amelyek felnőtt és gyerekverzióban érhetők el, így a látogatók korosztály-specifikus ügyeségi feladatokban próbálhatják ki magukat.

A családosok számára jó hír, hogy a közösségi terekben hétvégente, illetve az iskolai szünetekben családi kézműves délutánok, táborok zajlanak. A családbarát szemlélet része, hogy az intézmény ingyenes belépést és ingyenes programokat biztosít, így a múzeum társadalmi és anyagi helyzettől függetlenül bárki számára hozzáférhető.

A Pénzmúzeum vonzó látogatói célpont lehet azért is, mert infrastrukturális szempontból kedvező helyen található. A kiállítás akadálymentesen bejárható, akár babakocsival, míg az épületben pelenkázóval rendelkező mosdó szolgálja a kisgyermekesek kényelmét.

A látogatást követően a múzeum közönségkapcsolati terei (fogadótér, kávézó, kiállítás terei és a torony) mind alkalmasak arra, hogy a látogatás idején szerzett ismereteket és élményeket a vendégek egyedi módon dolgozzák fel. A múzeumlátogatás így komplex családi programmá alakulhat.

További híreink

A Pénzmúzeum április 26-án (pénteken) zártkörű rendezvény miatt 11:30-tól zárva tart!

Április 27-én, szombaton már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. április 26.
Pénzügyi évszázad - a Magyar Nemzeti Bank 100 éve

Időszaki kiállítással tiszteleg a Pénzmúzeum az MNB centenáriuma előtt

2024. április 26.
MNB100 – ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY FŐCIKK

Fókuszban a biztosítás: értékeink védelme alapvető emberi igény

2024. április 26.