/
Aktuális
Aktuális

Látogatóink az Aktuális menüpont alatt, ezen az oldalon találják a Pénzmúzeum tevékenységéhez kötődő legfrissebb híreket, tudnivalókat és egyéb, a pénz világához kötődő érdekes online tartalmakat.

Versenyek, kvízek, pályázatok

A Pénzmúzeum különösen nagy figyelmet fordít az iskolás korosztályok megszólítására és pénzügyi tudatosságuk fejlesztésére. Épp ezért, olvasóink a Versenyek, kvízek, pályázatok aloldalon szinte mindig találhatnak aktuális hírt vagy információt épp futó kezdeményezéseinkről vagy tudásversenyeinkről. Diákok, tanárok és szülők számára is érdemes rendszeresen visszatérni erre az oldalra, hiszen rendszeresen ajánlunk számukra értékes programokat.

Hírek

A Hírek szekció önmagáért beszél: itt található a Pénzmúzeum weboldalán megjelenő cikkek, háttéranyagok, érdekességek archívuma. Mivel cikkeink közül sok foglalkozik pénzügyi témájú érdekességekkel, érdemes akár visszamenően is csemegézni közülük. Tartalmainkat kategóriákba soroltuk, ezzel is könnyítve a tájékozódást és a keresgélést.

Podcast

A Podcast menüpont alatt elérhető beszélgetéseink valamilyen pénzügyi témát világítanak meg közérthető módon. Jelenleg elsősorban az MNB által készített, szakmaibb témájú műsorai érhetők itt el, de a meghallgatható podcast-ek köre folyamatosan bővül.

Időszaki kiállítások

Az Időszaki kiállítások menüpont alatt mutatjuk be a Pénzmúzeumban aktuálisan épp megtekinthető időszaki tárlatot. 2023. január 31-ig a volt Postapalota felújításáról szóló kiállítást ajánljuk látogatóink figyelmébe.

Események

Az Események menüpont alatt adunk hírt minden olyan rendezvényről, kezdeményezésről, programról, melynek a Pénzmúzeum otthont ad – vagy partnerként részt vesz a lebonyolításában. A menüpontot mindenkinek érdemes figyelemmel követnie, akit érdekelnek a színes, közérthető, mégis szakmailag hiteles és élménydús ismeretterjesztő programok.

Kapcsolódó tartalom
Százezredik látogatóját fogadta a Pénzmúzeum

A Pénzmúzeum a nyitása utáni 15 hónapban elérte a 100 000 fős látogatószámot!

2023. június 05.
2 perc olvasás
Pénzmúzeumos kiadvány hozta el az Év Illusztrátorának járó díjat

A könyv megvásárolható a PABooks könyvesboltjában a Bölcs Várban, illetve a Pénzmúzeum kávézójában is.

2023. június 05.
1 perc olvasás
Ezek az emlékérmék várhatók 2024-ben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összeállította a 2024. évi emlékérme-kibocsátási programját.

2023. június 02.
4 perc olvasás
Kézműves foglalkozás - Apafi csegelye és a sólyom

2023. június 11. 10:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont