/
/
Pénziránytű Alapítvány

Pénziránytű Alapítvány

Kedves Látogató!

Köszöntünk a Pénziránytű Alapítvány aloldalán!

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak, és „PÉNZ-ügyeink” az első zsebpénztől kezdve egészen a nyugdíjas évekig életünk fontos velejárói. Jóval egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá válhatnak hétköznapjaink, valamint a jövőnk is, ha tisztában vagyunk a személyes pénzügyeinket érintő néhány egyszerű dologgal, és tudjuk, hogy mikor, mire érdemes figyelnünk. Alapítványunk – mint egy tájékozódást segítő, hasznos „IRÁNYTŰ” – különböző programjaival ehhez szeretne segítséget nyújtani. Munkánk során kiemelt hangsúlyt helyezünk a közérthetőségre és a gyakorlatban használható tudás játékos közvetítésére, és ez a törekvésünk - szándékaink szerint - hitelességgel és szakmai megbízhatósággal párosul.

További információ


Szeretnél játékosan, szórakozva ismerkedni a mindennapi pénzügyekkel?


Szeretnél többet tudni saját pénzügyi személyiségedről, jól jönne néhány tipp, hogy gondosan kezelhesd pénzedet? Szívesen eligazodnál a pénzügyi fogalmak útvesztőjében úgy, hogy az ismereteket azonnal alkalmazni is tudd akár éles pénzügyi helyzetben? Játékaink, applikációink ebben is segítenek neked!

Ismerd meg pénzügyi személyiséged, tájékozódj, szerezz szórakozva aktuális információkat, végül próbáld ki magad pénzügyi döntési helyzetekben!

Pénzügyi személyiségtesztek


penzir-cikkillu-2021-10-27jav.jpg

A pénzügyi tudatosság is az önismerettel kezdődik. Szeretnéd megtudni, milyen dimenziókban teljesítesz jól és ha valamiért mégis kifolyik a pénz a kezeid közül, akkor azon hogy segíthetsz?
Ismerd meg pénzügyi személyiséged!
Tovább a tesztekre!

Izgalmas appok pénzügyi játékokkal, hasznos tippekkel

Szerezz aktuális, hasznos infókat, tájékozódj szórakozva!


Pénzügyi Hősképző általános iskolásoknak

Irány az app

Pénzügyi kisokos középiskolásoknak

Irány az app

Így éli mindennapjait egy takarékos és ökotudatos fiatal

Irány az app

MoneySim – A pénzügyi döntések játéka


penzir-cikkillu-2021-januar-01b.jpg

Mindig az a leghasznosabb, ha az életből tanulsz! A MoneySim segítségével lehetőséged van különböző élethelyzeteket kipróbálni és pénzügyi döntéseket hozni, úgy, hogy rizikómentesen értékes tapasztalatokat szerzel. Mások helyett mindig könnyebb dönteni – vagy nem? Itt az esély, hogy kipróbáld!

Tovább a játékra!

 

@PÉNZBOOK

penzir-cikkillu-2021-10-13-002.jpg

Szeretnél még több tippet, és szívesen vennél részt nyereményjátékokon?

Irány a PÉNZBOOK Facebook, Insta és TikTok oldala, keress minket a YouTube-on is! @penzbook


Pedagógusok, pénzügyi nevelés iránt nyitott intézmények figyelmébe ajánljuk


penzir-cikkillu-2021-06-16b-nagy.jpg

A jó gyakorlatok megosztásának és a helyi igények kielégítésének fontos eszközei a Pénziránytű Alapítvány iskolahálózatai és a bázisiskola program.

A Pénziránytű Bázisiskolák a 2021/2022-es tanévben az ország hat régiójában, a következő tanévtől pedig már 9 helyszínen várják ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozásokkal és modern tanárképzésekkel az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

További információ

A Pénziránytű Alapítvány iskolahálózatához csatlakozva minden magyar általános- és középiskola, valamint kollégium számára elérhetővé válnak az Alapítvány Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő digitális oktatási anyagai. Workshopok szervezésével, pályázati- és versenylehetőségekkel, a jó gyakorlatok megosztásával hozzásegítjük az iskolákat egy értékes, közösségi tudásbázis létrehozásához.

Tovább az iskolahálózathoz