/
/
/
/
MoneySim ViaDal - Pénzügyi tehetségkutató verseny
MoneySim ViaDal - Pénzügyi tehetségkutató verseny
Időtartam: 2022. november 23. - 2022. december 07.
Versenykiírás

A MoneySim bemutatása

A verseny a Pénziránytű Alapítvány és az Ecosim közös fejlesztésében megvalósult MoneySim pénzügyi szimulációs játékhoz kapcsolódik.

A MoneySim ingyenes pénzügyi szimulációs játék, amely egyben egy játékosított oktatási eszköz is. A játék célja, hogy a középiskolás fiataloknak segítsen az alapvető pénzügyek megértésében, pénzügyi tudatosságra nevelje őket.

Olyan életszerű szituációs feladatokkal találkozhatnak a játék során, melyet jelen élethelyzetükben vagy a későbbiekben a saját bőrükön is megtapasztalhatnak, így a való életben könnyebb, tudatosabb döntést tudnak hozni pénzügyeiket illetően.

A játékot a diákok akár regisztráció nélkül, egyénileg is játszhatják, öt különböző élethelyzetű, 15-23 éves karakter bőrébe bújva. A https://www.moneysim.hu/ oldalon regisztrált tanárok pedig – akár további, a diákok számára nem automatikusan publikus karakterek segítségével – oktatási, edutainment céllal is indíthatnak játékokat osztályaiknak, csoportjaiknak. A regisztrált diákokkal játszott kurzusok eredményét a tanárok nyomon is tudják követni, így akár osztály-, évfolyam- vagy iskolai szintű verseny is rendezhető a játék segítségével.

Regisztráció nélküli játék lehetőség például ezen a linken érhető el: https://game.moneysim.hu/XMXNECRT

 

A MoneySim ViaDal verseny koncepciója

A 2022 februárjában minta tantervvel támogatva, edikációs céllal bevezetett szimulációs játék használatával 2022 november – decemberében MoneySim ViaDal címmel országos versenyt szervezünk.

A verseny kerettörténete:

Mani 17 éves, 11. osztályos középiskolás, tehetséges művész, a feltörekvő TreasureBand zenekar alapító tagja. Nagy tervei vannak a következő évadra, közben persze jövőre érettségi, szeretne tovább is tanulni és azért néha lazítani sem lenne baj. Fellépések szervezése, próbaterem, új gitár, különórák és mi van, ha nem sikerül az államilag finanszírozott képzésre bekerülni… Mani egy dolgot biztosan tud, terveihez némi pénzre, de még több tervezésre és megfontolt pénzügyi döntésekre is szüksége van. Te segíthetsz Maninak!

A játék tehát egy pénzügyi tehetségkutató, ahol a játékosok (versenyzők) Mani bőrébe bújva, az ő nevében próbálnak minél tudatosabb döntéseket hozni. Azok lesznek a győztesek, akik az ő bőrébe bújva olyan döntéseket tudnak hozni, amivel megnyerik a tehetségkutatót, azaz a legmagasabb összpontszámot érik el - tehát egyszerre takarékosak, vállalják a belátható kockázatokat, pénzügyileg tudatos döntéseket hoznak és mindeközben növelik a karakter jóllétét/boldogságérzetét és ha lehet, a vagyonát is.

A játék egyéni versenyként kerül meghirdetésre 9-13. évfolyamos középiskolai diákoknak.

A verseny menete:

1.)    Regisztrációs (kurzusfelvételi) időszak: 2022. november 8-22.

2.)    Verseny első forduló: 2022. november 23. 14.00-15.00

3.)    Kurzusfelvételi időszak a második fordulóba jutóknak: november 24-29.

4.)    Második forduló: 2022. november 30. 14.00-15.00

5.)    Kurzusfelvételi időszak döntőbe jutóknak: december 2-6.

6.)    Döntő: december 7. 14.00-15.00

7.)    Ünnepélyes díjátadás tervezett időpontja: 2022. december 13. kedd (Pénzmúzeum aula)

Minden forduló online zajlik a játék felületén.

Második fordulóba jut az első fordulóban aktív játékosok 60%-a, de minimum 200 fő.

Döntőbe jut 100 versenyző: alapvetően a második forduló 100 legjobb eredményt elérő játékosa, de iskolánként maximum 3 fő.

Típus

Egyéni

Státusz:

Lezárult

Javasolt életkor (-ig):

9-13. évfolyamos középiskolai diákok

Verseny időtartama:

2022. november 23. - 2022. december 07.

Jelentkezési határidő:

2022. november 22-ig

Díjazás

Iskolák díjazása: az első 3 legtöbb, első fordulóban aktív diákot regisztráló iskola intézményenként 100.000 Ft támogatást kap

Tanárok díjazása: az első 6 legtöbb, első fordulóban aktív diákot regisztráló tanár fejenként 60.000 Ft támogatást kap

Versenyzők tervezett díjazása:               
1. helyezett: MacBook

2. helyezett: iPhone

3. helyezett: iPAD

4-10. helyezettek: BT fejhallgató

11-20. helyezettek: Okosóra

21-40. helyezettek: JBL