/
/
/
/
Közgazdasági Diákolimpia

Közgazdasági Diákolimpia

Időtartam: 2022. február 14. - 2022. március 25.

Versenykiírás

A verseny 2022. február 14. és 18. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március második felében pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat a legjobbak – a járványhelyzet függvényében Budapesten, vagy online formában.

Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2022 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, kínai, vietnámi társaikkal – sőt: a cseh szervező partnerek ígérete szerint a résztvevő nemzetek köre még tovább bővül! Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket.

A nemrégiben elfogadott, 661/2020. (XII. 24.) Korm. rendelet 15. § m) pontja értelmében a felvételiző diákok az Institut ekonomického vzdělávání által alapított, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia Közgazdasági Társaságai által támogatott és Magyarországon a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért – ha gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek – 30 többletpontra lesznek jogosultak.

A versenyről további információk a honlapon (https://kozgazdasagiolimpia.hu/) és a Facebookon (https://fb.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán (https://www.mkt.hu/) olvashatók.

A 2022. évi megmérettetésre regisztrálni a https://forms.gle/xxaDCqo29VzKsqrx7 linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2022. január 31.

mnb-economics-olympiad-0190.jpg

Típus

Egyéni

Státusz:

Lezárult

Javasolt életkor (-ig):

9-12 évfolyam

Verseny időtartama:

2022. február 14. - 2022. március 25.

Jelentkezési határidő:

2022. január 31-ig

Díjazás

Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért – ha gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek – 30 többletpontra lesznek jogosultak.