/
/
/
ITT A PÉNZMÚZEUM ÉRMEREGISZTER APP

ITT A PÉNZMÚZEUM ÉRMEREGISZTER APP

2022. augusztus 18.
microsoftteams-image.png

Most különleges digitális emlékérméket gyűjthetsz a Pénzmúzeum applikációval! Próbáld ki a Pénzmúzeum első nyilvános NFT alkalmazását!


A jegybank világújdonságnak számító alkalmazásával digitális érme NFT-ket (azaz nem helyettesíthető tokeneket) gyűjthetünk, ahol minden megszerzett digitális érme egyediségét az MNB privát blokklánca biztosítja.

A mobilapplikációban elérhető első NFT sorozat a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából kibocsátott 5 forintos forgalmi érme hatféle emlékváltozata alapján készült NFT-ket tartalmazza. Ezeket az NFT-ket a felhasználók a pénzügyekkel, érmegyűjtéssel kapcsolatos kvízek megoldásával tudják megszerezni. A forint szó mind a hat betűjét tartalmazó NFT-k összegyűjtésével a felhasználók nyereményjátékon vehetnek részt, melyen különleges, fizikai érmeszetteket nyerhetnek.

Az új mobilapplikáció emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a jövőben bizonyos speciális, új kibocsátású gyűjtői érme termékeket azok megvásárlását követően a felhasználók az MNB privát blokkláncán regisztrálhassanak, a csomagolásukon található egyedi QR kódok segítségével. Az első ilyen, egyedi QR kóddal ellátott termék a Pénzmúzeum mobilapplikáció nyereményjátékában nyerhető meg a „Forint 75. születésnapja” NFT sorozat összegyűjtésével.


A Pénzmúzeum mobilapplikáció az alábbi linkeken érhető el:

További híreink

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz április 26-án zártkörű rendezvény miatt 14:00 órától zárva tart!

Április 27-én, szombaton már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. április 25.
Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 18.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.