/
/
/
ITT A PÉNZMÚZEUM ÉRMEREGISZTER APP

ITT A PÉNZMÚZEUM ÉRMEREGISZTER APP

2022. augusztus 18.
2 perc olvasás
microsoftteams-image.png

Most különleges digitális emlékérméket gyűjthetsz a Pénzmúzeum applikációval! Próbáld ki a Pénzmúzeum első nyilvános NFT alkalmazását!


A jegybank világújdonságnak számító alkalmazásával digitális érme NFT-ket (azaz nem helyettesíthető tokeneket) gyűjthetünk, ahol minden megszerzett digitális érme egyediségét az MNB privát blokklánca biztosítja.

A mobilapplikációban elérhető első NFT sorozat a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából kibocsátott 5 forintos forgalmi érme hatféle emlékváltozata alapján készült NFT-ket tartalmazza. Ezeket az NFT-ket a felhasználók a pénzügyekkel, érmegyűjtéssel kapcsolatos kvízek megoldásával tudják megszerezni. A forint szó mind a hat betűjét tartalmazó NFT-k összegyűjtésével a felhasználók nyereményjátékon vehetnek részt, melyen különleges, fizikai érmeszetteket nyerhetnek.

Az új mobilapplikáció emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a jövőben bizonyos speciális, új kibocsátású gyűjtői érme termékeket azok megvásárlását követően a felhasználók az MNB privát blokkláncán regisztrálhassanak, a csomagolásukon található egyedi QR kódok segítségével. Az első ilyen, egyedi QR kóddal ellátott termék a Pénzmúzeum mobilapplikáció nyereményjátékában nyerhető meg a „Forint 75. születésnapja” NFT sorozat összegyűjtésével.


A Pénzmúzeum mobilapplikáció az alábbi linkeken érhető el:

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás