/
/
/
Pénzmúzeum a Nagy Könyvünnepen

Pénzmúzeum a Nagy Könyvünnepen

2022. május 08.
moneta2.jpg

2022. május 7-én, az MNB Budai Központjában, a Nagy Könyvünnep és Kortárt Művészeti kiállítás keretében került be bemutatásra a Pénzmúzeum első két kiadványa, az Arannyal írt történelem című dokuregény, és a Moneta az időutazó – A Vikingek kincse című mesekönyv.
Az Arannyal írt történelem című dokuregény valós eseményeken alapul. A szerző elmondása szerint nagy kutatómunka és beszélgetés segítette az alkotói folyamatot, hogy a mű minél közelebb álljon a valósághoz. A könyv azoknak az MNB-s hősöknek állít emléket, akik az életüket és egzisztenciájukat önként feladva, a Második Világháború vége felé, a közelgő front elől biztonságos helyre menekítette az ország aranytartalékát, a koronázási ékszerek, a Corvinák és sok más egyéb érték mellett. A háború után az aranytartalék teljes egészében visszajutott, a menekítők sorsa mégis a megbélyegzés és a számkivetettség volt.
A Vikingek kincse, a Moneta az időutazó című edukatív mesekönyv sorozat első darabja. A könyvben a főszereplő ikerpár Robi és Rozi megismerkedik Monetával, az időutazó robottal, akinek a segítségével a középkori Antwerpenben, kell számos feladatot kell megoldaniuk az olvasók bevonásával. A könyvbemutató különlegességét az adta, hogy Moneta a Pénzmúzeum robotja személyesen is részt vett az eseményen.
Május második felétől mindkét kiadvány megvásárolható lesz a Pénzmúzeum ajándékboltjában.

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 16.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.