/
/
/
Pénzmúzeum a Nagy Könyvünnepen

Pénzmúzeum a Nagy Könyvünnepen

2022. május 08.
2 perc olvasás
moneta2.jpg

2022. május 7-én, az MNB Budai Központjában, a Nagy Könyvünnep és Kortárt Művészeti kiállítás keretében került be bemutatásra a Pénzmúzeum első két kiadványa, az Arannyal írt történelem című dokuregény, és a Moneta az időutazó – A Vikingek kincse című mesekönyv.
Az Arannyal írt történelem című dokuregény valós eseményeken alapul. A szerző elmondása szerint nagy kutatómunka és beszélgetés segítette az alkotói folyamatot, hogy a mű minél közelebb álljon a valósághoz. A könyv azoknak az MNB-s hősöknek állít emléket, akik az életüket és egzisztenciájukat önként feladva, a Második Világháború vége felé, a közelgő front elől biztonságos helyre menekítette az ország aranytartalékát, a koronázási ékszerek, a Corvinák és sok más egyéb érték mellett. A háború után az aranytartalék teljes egészében visszajutott, a menekítők sorsa mégis a megbélyegzés és a számkivetettség volt.
A Vikingek kincse, a Moneta az időutazó című edukatív mesekönyv sorozat első darabja. A könyvben a főszereplő ikerpár Robi és Rozi megismerkedik Monetával, az időutazó robottal, akinek a segítségével a középkori Antwerpenben, kell számos feladatot kell megoldaniuk az olvasók bevonásával. A könyvbemutató különlegességét az adta, hogy Moneta a Pénzmúzeum robotja személyesen is részt vett az eseményen.
Május második felétől mindkét kiadvány megvásárolható lesz a Pénzmúzeum ajándékboltjában.

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás