/
/
/
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

2023. november 30.
2 perc olvasás
bőröndmúzeum_1

A cél az, hogy a téli szünet kezdetéig 8000 tanuló vegyen részt az „utazásban”, azaz játékos formában ismerkedjen a mindennapi pénzügyekkel. A Magyar Pénzmúzeum ingyenes programja jövőre is folytatódik, bármelyik hazai általános és középiskola részt vehet benne.

2023. november 22.

A Pénzmúzeum szakemberei rendhagyó foglalkozások keretében egy-egy, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen pénzügyi-gazdasági témát dolgoznak fel a diákokkal, általában matematika vagy osztályfőnöki óra keretén belül. A pénzügyi oktató programban eddig 12 vármegye több mint 8 ezer tanulója vett részt. A naptár összeállítása során kiemelt figyelmet kapnak a Budapesttől távol fekvő települések, hiszen innen nehezebb megközelíteni a budapesti Széll Kálmán téren található interaktív múzeumot és látogatóközpontot.

Az általános iskolásoknak szóló tanóra gyakorlati példákon keresztül segíti az ismeretátadást, így például egy kirándulás költségeit kell kiszámolni oly módon, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretet ne lépjék túl a diákok.  A középiskolai foglalkozásokon a költségtervezésen kívül pénzügyi alapfogalmak, így a hitel és a pénz vásárlóereje is szóba kerül. Az interaktív ismeretterjesztő foglalkozás valamennyi általános és középiskola számára ingyenesen elérhető.

 

További híreink

Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
1 perc olvasás
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.
4 perc olvasás
Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás