/
/
/
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

2023. november 30.
2 perc olvasás
bőröndmúzeum_1

A cél az, hogy a téli szünet kezdetéig 8000 tanuló vegyen részt az „utazásban”, azaz játékos formában ismerkedjen a mindennapi pénzügyekkel. A Magyar Pénzmúzeum ingyenes programja jövőre is folytatódik, bármelyik hazai általános és középiskola részt vehet benne.

2023. november 22.

A Pénzmúzeum szakemberei rendhagyó foglalkozások keretében egy-egy, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen pénzügyi-gazdasági témát dolgoznak fel a diákokkal, általában matematika vagy osztályfőnöki óra keretén belül. A pénzügyi oktató programban eddig 12 vármegye több mint 8 ezer tanulója vett részt. A naptár összeállítása során kiemelt figyelmet kapnak a Budapesttől távol fekvő települések, hiszen innen nehezebb megközelíteni a budapesti Széll Kálmán téren található interaktív múzeumot és látogatóközpontot.

Az általános iskolásoknak szóló tanóra gyakorlati példákon keresztül segíti az ismeretátadást, így például egy kirándulás költségeit kell kiszámolni oly módon, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretet ne lépjék túl a diákok.  A középiskolai foglalkozásokon a költségtervezésen kívül pénzügyi alapfogalmak, így a hitel és a pénz vásárlóereje is szóba kerül. Az interaktív ismeretterjesztő foglalkozás valamennyi általános és középiskola számára ingyenesen elérhető.

 

További híreink

Félmilliót is érhet, ha ilyet talál otthon

Mennyit ér ma a világon valaha kiadott legnagyobb címletű pénz, amely történetesen magyar volt?

2024. február 14.
5 perc olvasás
A Pénzmúzeum Panoráma Terasz február 12-én zártkörű rendezvény miatt 12:00-tól 17:00-ig zárva tart!

Február 14-én, szerdán már a megszokott nyitva tartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. február 09.
1 perc olvasás
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. február 05.
2 perc olvasás
Véget ért a Pénzmúzeum rajzpályázata

Ma az eredményhirdetéssel a végéhez ért "Élményeim a Pénzmúzeumban" című rajzpályázatunk.

2024. február 01.
2 perc olvasás