/
/
/
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

2023. november 30.
bőröndmúzeum_1

A cél az, hogy a téli szünet kezdetéig 8000 tanuló vegyen részt az „utazásban”, azaz játékos formában ismerkedjen a mindennapi pénzügyekkel. A Magyar Pénzmúzeum ingyenes programja jövőre is folytatódik, bármelyik hazai általános és középiskola részt vehet benne.

2023. november 22.

A Pénzmúzeum szakemberei rendhagyó foglalkozások keretében egy-egy, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen pénzügyi-gazdasági témát dolgoznak fel a diákokkal, általában matematika vagy osztályfőnöki óra keretén belül. A pénzügyi oktató programban eddig 12 vármegye több mint 8 ezer tanulója vett részt. A naptár összeállítása során kiemelt figyelmet kapnak a Budapesttől távol fekvő települések, hiszen innen nehezebb megközelíteni a budapesti Széll Kálmán téren található interaktív múzeumot és látogatóközpontot.

Az általános iskolásoknak szóló tanóra gyakorlati példákon keresztül segíti az ismeretátadást, így például egy kirándulás költségeit kell kiszámolni oly módon, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretet ne lépjék túl a diákok.  A középiskolai foglalkozásokon a költségtervezésen kívül pénzügyi alapfogalmak, így a hitel és a pénz vásárlóereje is szóba kerül. Az interaktív ismeretterjesztő foglalkozás valamennyi általános és középiskola számára ingyenesen elérhető.

 

További híreink

A Pénzmúzeum április 26-án (pénteken) zártkörű rendezvény miatt 11:30-tól zárva tart!

Április 27-én, szombaton már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. április 26.
Pénzügyi évszázad - a Magyar Nemzeti Bank 100 éve

Időszaki kiállítással tiszteleg a Pénzmúzeum az MNB centenáriuma előtt

2024. április 26.
MNB100 – ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY FŐCIKK

Fókuszban a biztosítás: értékeink védelme alapvető emberi igény

2024. április 26.