/
/
/
Neumann János ma is aktuális!

Neumann János ma is aktuális!

2023. május 22.
neumann-next-dijatado-05-19-21.jpg

Hatalmas érdeklődés mellett jelenleg is zajlik a Neumann János 120. születésnapja apropóján rendezett online vetélkedő, a Neumann Next, ami mérföldkőhöz érkezett. Lezárult az első forduló, amelyben pénzügyi-gazdasági legekre kérdeztünk rá, sőt, már a szerencsés nyertesek névsora is publikus.

De ez még csak a kezdet: a vetélkedő fél éven át zajlik, a jelenleg futó második fordulóban, most is 15 db pénzügyi, gazdasági, valamint Neumann János munkásságával kapcsolatos kérdést teszünk fel.

A második forduló a résztvevők Egyensúly és válságok témában való jártasságát térképezi fel. Bár úgy tűnhet, hogy a válságok váratlanul, a semmiből jönnek, valójában a tőkés piacgazdaság velejárója a ciklikusság, mely annyit tesz, hogy konjunkturális (fellendülő) és hanyatló szakaszok követik egymást.

A sikeres szereplés érdekében mind a középiskolásoknak, mind az egyetemistáknak felkészítő anyagot állítottunk össze, melynek megismerése után a kvíz kitöltése könnyebbnek tűnhet. A versenyzőknek a második forduló kérdéseit 2023 május 31-ig van lehetőségük kitölteni.

S, hogy miért érdemes részt venni a a MNB-EduLab Kft., a Pénziránytű Alapítvány és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) szervezésében zajló vetélkedőben, amelyre benevezni most sem késő? Egy Wigner Jenő Nobel-díjas fizikusnak tulajdonított mondat megadja a választ: Zseni csak egy volt közöttünk: Neumann János.''

Aki tehát megismerné egy magyar zseni életútját, gondolatait és munkásságát, itt a lehetőség!

További híreink

Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. július 08.
MNB100- ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY második forduló nyertesei

Kisorsolásra kerültek az MNB100- ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY első fordulójának nyertesei

2024. július 03.
MNB100- ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY 3. fordulójához felkészítő cikk

A harmincas évek válságától a második világháborúig

2024. július 02.
A Pénzmúzeum Panoráma Terasz nyitvatartása július 1-jétől megváltozik!

Minden nap 14:00 órától este 23:00 óráig várja vendégeit a Pénzmúzeum Panoráma Terasz!

2024. június 30.