/
/
/
Neumann János ma is aktuális!

Neumann János ma is aktuális!

2023. május 22.
2 perc olvasás
neumann-next-dijatado-05-19-21.jpg

Hatalmas érdeklődés mellett jelenleg is zajlik a Neumann János 120. születésnapja apropóján rendezett online vetélkedő, a Neumann Next, ami mérföldkőhöz érkezett. Lezárult az első forduló, amelyben pénzügyi-gazdasági legekre kérdeztünk rá, sőt, már a szerencsés nyertesek névsora is publikus.

De ez még csak a kezdet: a vetélkedő fél éven át zajlik, a jelenleg futó második fordulóban, most is 15 db pénzügyi, gazdasági, valamint Neumann János munkásságával kapcsolatos kérdést teszünk fel.

A második forduló a résztvevők Egyensúly és válságok témában való jártasságát térképezi fel. Bár úgy tűnhet, hogy a válságok váratlanul, a semmiből jönnek, valójában a tőkés piacgazdaság velejárója a ciklikusság, mely annyit tesz, hogy konjunkturális (fellendülő) és hanyatló szakaszok követik egymást.

A sikeres szereplés érdekében mind a középiskolásoknak, mind az egyetemistáknak felkészítő anyagot állítottunk össze, melynek megismerése után a kvíz kitöltése könnyebbnek tűnhet. A versenyzőknek a második forduló kérdéseit 2023 május 31-ig van lehetőségük kitölteni.

S, hogy miért érdemes részt venni a a MNB-EduLab Kft., a Pénziránytű Alapítvány és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) szervezésében zajló vetélkedőben, amelyre benevezni most sem késő? Egy Wigner Jenő Nobel-díjas fizikusnak tulajdonított mondat megadja a választ: Zseni csak egy volt közöttünk: Neumann János.''

Aki tehát megismerné egy magyar zseni életútját, gondolatait és munkásságát, itt a lehetőség!

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás