/
/
/
Nemzetközi szakértők előtt is bemutatkozott a Pénzmúzeum

Nemzetközi szakértők előtt is bemutatkozott a Pénzmúzeum

2022. június 07.
penzmuzeum-vezetok-talalkozoja-0251.jpg

Kétnapos budapesti esemény keretében mutatta be a Pénzmúzeumot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a XXIII. ESCB Museum Directors' WG találkozó résztvevőinek. Az MNB meghívására az Európai Központi Bank mellett 16 ország jegybanki múzeumának vezetői gyűltek össze a European System of Central Banks (ESCB) nemzetközi összejövetelén - írja az MNB közleménye.

Az ESCB múzeum vezetők első félévi találkozójának június első napjaiban hibrid formában adott otthont Budapesten az MNB Pénzmúzeum és Látogatóközpontja. A nemzetközi szervezet tagjai évente két alkalommal gyűlnek össze, hogy szakmai eszmecserén erősítsék egymás pozícióját és ismertségét a pénzügyi edukáció területén.

HATALMAS SZAKMAI ELISMERÉS, HOGY AZ MNB ÉS A PÉNZMÚZEUM ADHATOTT OTTHONT AZ EURÓPAI JEGYBANKI MÚZEUMOK PANDÉMIA UTÁNI ELSŐ SZEMÉLYES TALÁLKOZÓJÁNAK.

A konferencia házigazdájaként Fábián Gergely a Pénzmúzeum igazgatója, az MNB ügyvezető igazgatója bemutatta a Pénzmúzeumot és ismertette a nyitás óta eltelt 75 nap tapasztalatait és eredményeit. „Örülünk, hogy fizikai helyszínt biztosíthattunk a találkozónak és bemutathattuk a magyar Pénzmúzeumot, hiszen korábban rengeteget inspirálódtunk európai társintézményektől. A találkozó megerősített minket a pénzügyi kultúra fejlesztés fontosságában, melyben egyre növekvő szerepet játszik a vizualitás és technológiai fejlődés. Emiatt több ország is megújítja pénzmúzeumát, amelyhez most mi adhattunk inspirációt" - zárta prezentációját az igazgató.

A kétnapos esemény keretében a résztvevők végig járták a Pénzmúzeumot és kipróbálták interaktív játékait, amely hatalmas sikert aratott. A Museum Directors' fórum vezetője, Jaakko Koskentola elmondta: „Lenyűgöző az a szakmaiság, amellyel a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont a pénz öt funkciója köré építve tematikusan adja át a tudást a látogatóknak az alapoktól egészen a jövő pénzéig, taktilis installációkat, jövőbe mutató technológiát, vagy akár mesterséges intelligenciát alkalmazva."

A Pénzmúzeum - a honlapján történő előzetes regisztrációt követően - várja az érdeklődő családokat, iskolás csoportokat, turistákat. Az Európa-szerte egyedülálló kiállítás a legkorszerűbb digitális technológiák segítségével vezeti be a látogatókat a pénz világába.

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 18.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.