/
/
/
Nagycsaládos találkozó a Pénzmúzeumban

Nagycsaládos találkozó a Pénzmúzeumban

2023. november 20.
2 perc olvasás
NOE_1

Ez év őszén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ által adományozott Családbarát Múzeum díját vehette át a Pénzmúzeum annak elismeréseként, hogy szolgáltatásai és programjai családbarátok, illetve elősegítik a családok minőségi időtöltését.

Ezt a törekvést támogatja egy friss együttműködés, mely a Pénzmúzeum és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) között jött létre. A megállapodás kiemelt területei a pénzügyi tudatosság fokozásának elősegítése, a társadalmi kohézió erősítése és a társadalom alapkövének számító nagycsaládok támogatása. 

A szakmai kapcsolat kialakításának első állomásaként a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont 2023. november 18-án, szombaton a NOE három vagy több gyereket nevelő családjait látta vendégül, szám szerint 35-öt, amely 176 résztvevőt jelent.

A tárlatvezetéseken felkészült kollégák kalauzolták az érdeklődőket. Azokat a családokat, akik közösen szerették volna felfedezni a kiállítást, egy szórakoztató Kalandfüzet segítette a tájékozódásban. A kiállítás megtekintésének zárásaként mindenki kipróbálhatta, meg tudja-e emelni a 12,5 kg-os aranytömböt. A kisebbeket változatos kézműves foglalkozások várták. Az aulában a „Visszajáró aprók helye” elnevezésű gyereksarok nemcsak ezen a rendhagyó napon, hanem máskor is színezgetésre, olvasgatásra, kockajátékra ad lehetőséget. A látogatás végén senki nem távozott üres kézzel, hiszen apró ajándékok, és a saját portréval díszített bankjegy segít emlékezni az átélt kalandokra.

A tervek szerint a november 18-ai látogatást december 16-án újabb követi majd, ekkor további 60 fő érkezik az egyesülettől a Pénzmúzeumba.

 

További híreink

Adventi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Minden korosztálynak izgalmas programokkal készül decemberben a Pénzmúzeum.

2023. december 01.
3 perc olvasás
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

200 osztály 5 ezer diákjához jutott el a tanév eleje óta a Bőröndmúzeum-Utazás a pénz körül című pénzügyi ismeretterjesztő program.

2023. november 30.
2 perc olvasás
Különösen ritka ezüstérmét vizsgál a Pénzmúzeum

Ritka ezüstérmére bukkantak a régészek a veszprémi Várhegy műemléki felújításán.

2023. november 30.
4 perc olvasás
Bankárokból és közgazdászokból álló azerbajdzsáni delegáció látogatott a Pénzmúzeumba

A Bankszövetség által Budapestre érkező szakemberek élvezték a tárlatvezetést és szívesen vettek részt az interaktív játékokban is.

2023. november 30.
1 perc olvasás