/
/
/
Múzeumok Majálisán a Pénzmúzeum

Múzeumok Majálisán a Pénzmúzeum

2022. május 23.
img-2747.png

Hétvégén, két év kihagyás után újra megrendezésre került a népszerű kulturális program, a Múzeumok Majálisa. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében megrendezett eseményen több, mint 70 múzeum képviseltette magát, köztük az ország legfiatalabb múzeumaként a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont is.

A program kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas volt, gyerekprogramok, tárlatvezetés, kulináris élmények és esti koncert várta a közönséget, míg a szakma képviselői előadásokon és konferencián is részt vehettek. A hagyomány szerint ekkor kerül átadásra az Év Múzeuma díj is.

A Pénzmúzeum standjánál az érdeklődés folyamatos volt, a látogatók megismerkedhettek régi pénzérmékkel, bankjegyekkel, volt lehetőség szárazbélyegzővel elkészíteni Szent István ezüst dénárjának lenyomatát, és pénzügyi fejtörőkkel játszani.

 

Szombaton délután 1 órás múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a gyerekek kitűzőket, és Pénzmúzeum logóval, illetve Moneta robottal ellátott vászontáskát is készítettek.

További híreink

Kávéházi beszélgetések - május 14.

Hatalmas érdeklődés kísérte tegnap az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményünket

2024. május 15.
Újabb díjat kapott a Pénzmúzeum!

A Pénzmúzeum a „Legjobb közösségi terek” kategória győzteseként elnyerte a „Best of Budapest & Hungary 2023” díjat.

2024. május 09.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. május 08.
Európa legjobb múzeumai között a Pénzmúzeum

Kétkörös megmérettetés után bekerült Európa legkiválóbbjai közé a Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. május 06.