/
/
/
Múzeumok Majálisán a Pénzmúzeum

Múzeumok Majálisán a Pénzmúzeum

2022. május 23.
2 perc olvasás
img-2747.png

Hétvégén, két év kihagyás után újra megrendezésre került a népszerű kulturális program, a Múzeumok Majálisa. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében megrendezett eseményen több, mint 70 múzeum képviseltette magát, köztük az ország legfiatalabb múzeumaként a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont is.

A program kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas volt, gyerekprogramok, tárlatvezetés, kulináris élmények és esti koncert várta a közönséget, míg a szakma képviselői előadásokon és konferencián is részt vehettek. A hagyomány szerint ekkor kerül átadásra az Év Múzeuma díj is.

A Pénzmúzeum standjánál az érdeklődés folyamatos volt, a látogatók megismerkedhettek régi pénzérmékkel, bankjegyekkel, volt lehetőség szárazbélyegzővel elkészíteni Szent István ezüst dénárjának lenyomatát, és pénzügyi fejtörőkkel játszani.

 

Szombaton délután 1 órás múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a gyerekek kitűzőket, és Pénzmúzeum logóval, illetve Moneta robottal ellátott vászontáskát is készítettek.

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás