/
/
/
Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

2022. június 29.
gunduz-attila-36679.jpg

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája a Pénzmúzeumban. Ugyan a bejutáshoz sorban kellett állni, de a szervezők a kint lévőkről se feledkeztek meg: lounge zenével, bűvészmutatványokkal és hűsítővel tették könnyebbé a várakozást.

A Pénzmúzeum márciusi megnyitása óta telt házzal működik, így várható volt a nagy érdeklődés. Ráadásul a szervezők és társintézményeik számtalan különleges programmal tették még színesebbé az egyébként is különleges kiállítást és az egész estés nyereményjátékban félóránkét egy gyermek és egy felnőtt nyertest sorsoltak. A múzeum első éjszakai rendezvényének hangulatát egy harminc perces bűvészműsor alapozta meg. Ezt követően az érdekes szakmai előadások megtekintése mellett a látogatók pénzügyi személyiségüket tesztelhették a Pénziránytű alapítvány jóvoltából. Akik a hazai papírpénzeket akarták alaposan szemügyre venni, azok az MNB Készpénzlogisztikai igazgatóság bankjegylaborjában vizsgálódhattak és a kiállításban a magyar fizetőeszközök megelevenedett szereplőit kereshették.

A kávézóban jégkrémek és a sütemények mellett egy fotósarok tette teljessé a kikapcsolódást.

Galéria:

Fotó: Gündüz Attila

További híreink

Kávéházi beszélgetések - május 14.

Hatalmas érdeklődés kísérte tegnap az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményünket

2024. május 15.
Újabb díjat kapott a Pénzmúzeum!

A Pénzmúzeum a „Legjobb közösségi terek” kategória győzteseként elnyerte a „Best of Budapest & Hungary 2023” díjat.

2024. május 09.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. május 08.
Európa legjobb múzeumai között a Pénzmúzeum

Kétkörös megmérettetés után bekerült Európa legkiválóbbjai közé a Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. május 06.