/
/
/
Mindenki látni akarja Buda új tetőteraszát!

Mindenki látni akarja Buda új tetőteraszát!

2023. július 27.
2 perc olvasás
terasz10k

A Pénzmúzeum Panoráma Teraszra a nyitását követő első hónapban 10 000 látogató volt kíváncsi.

 

A terasszal egy olyan urbanisztikai különlegességet nyújtott át a Magyar Nemzeti Bank a lakosságnak, ami a nyilvánosság előtt – működése közel 100 évében – nem volt látogatható. A kiemelkedően magas látogatószám elérését segítette a Múzeumok Éjszakájának közönsége is, ekkor közel 3000 fő volt kíváncsi az intézményre. 

 

Mint ismeretes, 2023 június 16-án új attrakcióval bővült a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körben történő megismertetése. Az ez irányban tett első lépés az „Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig” című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén. A tárlat az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnököt igyekszik reflektorfénybe állítani. A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felöli tetőteraszának megnyitása. Innen és a körtoronyból történő lepillantással a vendégeknek lehetősége nyílik új perspektívából szemlélni a várost. Az élmény kellemesebbnek ígérkezik annak ismeretében, hogy a tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott. 

 

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik. A Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. Érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz. 

 

Időpontfoglalás: 

https://www.penzmuzeum.hu/muzeum/egyeni-foglalas/ 

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás