/
/
/
Kövesd az aranyfonalat! Hamarosan nyit a Pénzmúzeum!

Kövesd az aranyfonalat! Hamarosan nyit a Pénzmúzeum!

2022. március 17.
2 perc olvasás
aranyfonal.jpg

Március 16-tól kezdve mindenki előtt megnyitja kapuit a Pénzmúzeum, a látogatáshoz azonban előzetes időpontfoglalásra van szükség. A Pénzmúzeum minden korosztály számára ingyenes! A regisztrációs felület és a megújult honlapunk várhatóan az ünnepi hosszú hétvégén indul el.

Köszönjük az eddigi fokozott érdeklődést! Az elmúlt évben munkánkat szorosan követő és segítő iskolás csoportok próbálhatják ki először a Pénzmúzeum interaktív játékait, az első hetek időpontjait számukra tartjuk fent, és az előzetes megkeresések alapján az áprilisi időpontok is gyorsan betelhetnek. Kérjük a látogatás tervezésénél az első hetek fokozott érdeklődésével tervezzenek, a Pénzmúzeum egész évben heti 6 napon keresztül várja a közönséget!

A pénz történetét, valamint a pénzrendszerek működését és jövőjét bemutató, interaktív kiállítást a legmodernebb múzeumpedagógiai és digitális technológiákkal szereltük fel. Három emeleten, összesen 2400 négyzetméteren több mint 200 kijelző és projektor, 54 egyedi installáció, több száz négyzetméter infografika és 133 kisfilm segíti megérteni a pénz és a gazdaság működését minden korosztály számára.

A Pénzmúzeumot március 15-én egy online követhető, zártkörű szakmai konferencia keretében adjuk át. A megnyitón nemzetközi pénzmúzeumok vezetői, a pénzügyi ismeretterjesztés formálói, jegybankárok és más pénzügyi szaktekintélyek vesznek részt korlátozott létszámban.

Hamarosan találkozunk a Pénzmúzeumban!

MNB & Pénzmúzeum

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás