/
/
/
Kövesd az aranyfonalat! Hamarosan nyit a Pénzmúzeum!

Kövesd az aranyfonalat! Hamarosan nyit a Pénzmúzeum!

2022. március 17.
2 perc olvasás
aranyfonal.jpg

Március 16-tól kezdve mindenki előtt megnyitja kapuit a Pénzmúzeum, a látogatáshoz azonban előzetes időpontfoglalásra van szükség. A Pénzmúzeum minden korosztály számára ingyenes! A regisztrációs felület és a megújult honlapunk várhatóan az ünnepi hosszú hétvégén indul el.

Köszönjük az eddigi fokozott érdeklődést! Az elmúlt évben munkánkat szorosan követő és segítő iskolás csoportok próbálhatják ki először a Pénzmúzeum interaktív játékait, az első hetek időpontjait számukra tartjuk fent, és az előzetes megkeresések alapján az áprilisi időpontok is gyorsan betelhetnek. Kérjük a látogatás tervezésénél az első hetek fokozott érdeklődésével tervezzenek, a Pénzmúzeum egész évben heti 6 napon keresztül várja a közönséget!

A pénz történetét, valamint a pénzrendszerek működését és jövőjét bemutató, interaktív kiállítást a legmodernebb múzeumpedagógiai és digitális technológiákkal szereltük fel. Három emeleten, összesen 2400 négyzetméteren több mint 200 kijelző és projektor, 54 egyedi installáció, több száz négyzetméter infografika és 133 kisfilm segíti megérteni a pénz és a gazdaság működését minden korosztály számára.

A Pénzmúzeumot március 15-én egy online követhető, zártkörű szakmai konferencia keretében adjuk át. A megnyitón nemzetközi pénzmúzeumok vezetői, a pénzügyi ismeretterjesztés formálói, jegybankárok és más pénzügyi szaktekintélyek vesznek részt korlátozott létszámban.

Hamarosan találkozunk a Pénzmúzeumban!

MNB & Pénzmúzeum

További híreink
Múzeumok Éjszakája

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája a Pénzmúzeumban.

2022. június 29.
2 perc olvasás
Válogatott ritkaságok az MNB Bankjegy- és Éremgyűjteményéből 9. rész

Kevéssé közismert, hogy a Magyar Nemzeti Bank őrzi az ország második legnagyobb pénztörténeti gyűjteményét.

2022. június 27.
5 perc olvasás
JÚNIUS 25. NYITVATARTÁS

Múzeumok éjszakája különleges nyitvatartás

2022. június 24.
1 perc olvasás
Válogatott ritkaságok az MNB Bankjegy- és Éremgyűjteményéből 8. rész

Kevéssé közismert, hogy a Magyar Nemzeti Bank őrzi az ország második legnagyobb pénztörténeti gyűjteményét.

2022. június 16.
4 perc olvasás