/
/
/
A Pénzmúzeum támogatásával került megrendezésre a csopaki Kereked Újonc kupa vitorlásverseny

A Pénzmúzeum támogatásával került megrendezésre a csopaki Kereked Újonc kupa vitorlásverseny

2022. augusztus 08.
nadas01.jpg

A Kereked Vitorlás Klub a hétvégén rendezte meg az országszerte közel 10 egyesület rendezésében megvalósuló Nádas Kupa-sorozat újabb fordulóját, melynek sikeres lebonyolításához nagymértékben hozzájárult a Pénzmúzeum is.

A verseny első napján a szél erőssége miatt nem rendeztek futamokat, ám szabályismereti minitréninggel, majd biztonságos nádaskerülő versennyel gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ne unatkozzanak. Másnap az időjárási körülmények 2 futam rendezését tették lehetővé, melyek alapján eredményes versenyként zárhatták a kerekedi fordulót. A regattán 51 versenyző állt rajthoz, a kapcsolódó parti programokat mellettük az őket kísérő szülők, testvérek, edzők, valamint a pihenésüket töltő klubtagjaik - összesen körülbelül 200-250 fő - kísérte figyelemmel.

A NÁDAS KUPA-sorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe és helyi kisverseny-sorozat révén hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, elősegítve a hazai pályavitorlázó versenyzőképzést. A magyar utánpótlás vitorlázók nagyon nagy százaléka a Nádas Kupa-sorozatokon kezdte „pályafutását” és kapta meg azt a bíztatást és lendületet, mely reményeink szerint sokáig elkíséri Őket akár sportoló pályafutásuk, akár személyes életük során.

A Kereked Vitorlás Klub immár 6. éve szervezője a Nádas Kupa-sorozat csopaki állomásának. A náluk rendezett fordulókat minden esetben igyekeznek kihasználni az induló gyerekek érzékenyítésére is valamilyen, a mindennapjaikat, valamint a jövőjüket meghatározó téma tekintetében. A Pénzmúzeum támogatásával az ajándéktárgyakon keresztül mind a szervezők, mind az edzők és a versenyzők szülei lehetőséget kaptak arra, hogy a  gyerekek figyelmét a korosztályuknak megfelelő formában és eszközökkel ráirányíthassák a pénzügyi tudatosság  kialakításának és fejlesztésének fontosságára.

Galéria:

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 18.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.