/
/
/
Kajla a Pénzmúzeumban

Kajla a Pénzmúzeumban

2022. augusztus 17.
3 perc olvasás
kajla-pecsetelo-pont-1920x1080.png

Vidám csaholás szűrődik ki a Pénzmúzeum falai közül, hiszen mi is csatlakozunk a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kajla-programhoz. A Magyarország nevezetességeinek megismertetése érdekében, általános iskolások számára indított kezdeményezésbe látogatói javaslatra kapcsolódik be a Pénzmúzeum – mely várhatóan a következő útlevélben már szerepelni is fog.

 

A Hol vagy, Kajla? kezdeményezést még 2019-ben indította a Magyar Turisztikai Ügynökség azzal a céllal, hogy a gyerekek játszva ismerjék meg hazánk látványosságait, nevezetességeit. A program élményszerűvé és játékossá teszi a turisztikai célpontok látogatását, így a kisiskolások is élvezettel, örömmel ismerkedhetnek Magyarország természeti csodáival, történelmi örökségeivel és kiemelt kulturális helyszíneivel.

A gyerekek a játék kerettörténete szerint Kajlát, a kíváncsi vizslakölyköt követve járják be az ajánlott célpontokat, s közben nem csak sokat utaznak, de a nevezetességekhez kapcsolódó tudnivalókkal is megismerkednek. Kajla meglehetősen rakoncátlan természetű, sokszor elkóborol, így gyakran kell a nyomába szegődni, és a keresésére indulni. Szerencsére a megtalálásához minden általános iskolás diák segítséget kapott a tanév végén, hiszen a program indulása óta az ország minden iskolájában kiosztják a Kajla útleveleket, melyekben pontosan fel van tűntetve, hol bújhatott el a kölyökkutya.

A helyszíneket bejárva a gyerekek pecséteket gyűjthetnek az útlevélbe, ezzel bizonyítva, hogy sikeresen Kajla nyomára bukkantak. A nyár végeztével a diákok bemutathatják útleveleiket, melyekért minden osztályból a legsikeresebbek kiemelt díjakat kaphatnak. A játékos vizsla a tanév kezdete után sem hagyja magára a gyerekeket: egy online felületen a tanároknak lehetőségük van a Kajla-programhoz kapcsolódó feladatokat, kérdéssorokat összeállítani, és így játszva fejleszteni a diákok tudását.

Csatlakozásunkat követően az útlevelekben megtalálható lesz a Pénzmúzeum is, így a diákok nem csak hasznos és izgalmas pénzügyi ismeretekkel, de egy Kajla-pecséttel is gazdagodhatnak, ha ellátogatnak a kiállításunkra.

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás