/
/
/
Kajla a Pénzmúzeumban

Kajla a Pénzmúzeumban

2022. augusztus 17.
3 perc olvasás
kajla-pecsetelo-pont-1920x1080.png

Vidám csaholás szűrődik ki a Pénzmúzeum falai közül, hiszen mi is csatlakozunk a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kajla-programhoz. A Magyarország nevezetességeinek megismertetése érdekében, általános iskolások számára indított kezdeményezésbe látogatói javaslatra kapcsolódik be a Pénzmúzeum – mely várhatóan a következő útlevélben már szerepelni is fog.

 

A Hol vagy, Kajla? kezdeményezést még 2019-ben indította a Magyar Turisztikai Ügynökség azzal a céllal, hogy a gyerekek játszva ismerjék meg hazánk látványosságait, nevezetességeit. A program élményszerűvé és játékossá teszi a turisztikai célpontok látogatását, így a kisiskolások is élvezettel, örömmel ismerkedhetnek Magyarország természeti csodáival, történelmi örökségeivel és kiemelt kulturális helyszíneivel.

A gyerekek a játék kerettörténete szerint Kajlát, a kíváncsi vizslakölyköt követve járják be az ajánlott célpontokat, s közben nem csak sokat utaznak, de a nevezetességekhez kapcsolódó tudnivalókkal is megismerkednek. Kajla meglehetősen rakoncátlan természetű, sokszor elkóborol, így gyakran kell a nyomába szegődni, és a keresésére indulni. Szerencsére a megtalálásához minden általános iskolás diák segítséget kapott a tanév végén, hiszen a program indulása óta az ország minden iskolájában kiosztják a Kajla útleveleket, melyekben pontosan fel van tűntetve, hol bújhatott el a kölyökkutya.

A helyszíneket bejárva a gyerekek pecséteket gyűjthetnek az útlevélbe, ezzel bizonyítva, hogy sikeresen Kajla nyomára bukkantak. A nyár végeztével a diákok bemutathatják útleveleiket, melyekért minden osztályból a legsikeresebbek kiemelt díjakat kaphatnak. A játékos vizsla a tanév kezdete után sem hagyja magára a gyerekeket: egy online felületen a tanároknak lehetőségük van a Kajla-programhoz kapcsolódó feladatokat, kérdéssorokat összeállítani, és így játszva fejleszteni a diákok tudását.

Csatlakozásunkat követően az útlevelekben megtalálható lesz a Pénzmúzeum is, így a diákok nem csak hasznos és izgalmas pénzügyi ismeretekkel, de egy Kajla-pecséttel is gazdagodhatnak, ha ellátogatnak a kiállításunkra.

További híreink
Nyerj jegyet a BME Egyetemi Napokra és találkozz Pénzmúzeummal!

Idén a Pénzmúzeummal is találkozhattok különböző fesztiválokon, ahol többek között VR-szemüveggel tehettek virtuális sétát a kiállítás terében.

2022. szeptember 09.
1 perc olvasás
Közgazdasági Diákolimpia a Pénzmúzeumban

Nemzetközi döntőt szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság

2022. szeptember 09.
3 perc olvasás
Hunyadi János aranyforintja emlékérme-kibocsátás

A Magyar Nemzeti Bank „Hunyadi János aranyforintja” megnevezéssel különlegesen értékes arany emlékérméket bocsát ki

2022. szeptember 06.
4 perc olvasás
Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

Fantasztikus lehetőség nyílik meg a Pénzmúzeum látogatói előtt egy új együttműködésnek köszönhetően.

2022. augusztus 31.
2 perc olvasás