/
/
/
Intelligens úticél lett a Pénzmúzeum

Intelligens úticél lett a Pénzmúzeum

2023. október 21.
2 perc olvasás
188771-penzdsc-3430.jpg

Bronzérmes lett a Pénzmúzeum „A pénz útja című kiállítása” European Cultural TourismNetwork (ECTN) Awardon. Az eredményt az ECTN által 2023. október 18-21-én a ciprusi Páfoszban, az Okos Turizmus idei fővárosában a 16. Nemzetközi Kulturális Turisztikai Konferencia keretében jelentették be.

Az Európai Kulturális Turisztikai Hálózat díját olyan kulturális turisztikai célpontok teljesítményéért ítélik oda, amelyek jelentős eredményeket értek el a látogatói élmény javítása terén. A díjazásban olyan kiválósági példák kerülnek elismerésre, amelyek ösztönzik az intelligens és fenntartható kulturális turisztikai kezdeményezések megvalósulását.

Nem ez az első nemzetközi díj, amelyet 2023 őszén a Pénzmúzeum elnyert. A nemzetközi zsűri döntésének értelmében a Pénzmúzeum az European Museum Academy (EMA) fődíját is magáénak tudhatja, amelyet először szeptemberben ítéltek oda magyarországi intézménynek. A múzeumi tanulás fontosságát elismerő DASA-díjjal „A Pénz útja” című kiállításunk tartalmát, valamint a hatékony múzeumi edukációt ismerték el. 

Időpontfoglalás és érdekességek a Pénzmúzeum oldalán olvashatóak:

https://www.penzmuzeum.hu

További híreink

Adventi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Minden korosztálynak izgalmas programokkal készül decemberben a Pénzmúzeum.

2023. december 01.
3 perc olvasás
Ötezer diákhoz látogatott el a pénzügyi ismeretekkel teli múzeum

200 osztály 5 ezer diákjához jutott el a tanév eleje óta a Bőröndmúzeum-Utazás a pénz körül című pénzügyi ismeretterjesztő program.

2023. november 30.
2 perc olvasás
Különösen ritka ezüstérmét vizsgál a Pénzmúzeum

Ritka ezüstérmére bukkantak a régészek a veszprémi Várhegy műemléki felújításán.

2023. november 30.
4 perc olvasás
Bankárokból és közgazdászokból álló azerbajdzsáni delegáció látogatott a Pénzmúzeumba

A Bankszövetség által Budapestre érkező szakemberek élvezték a tárlatvezetést és szívesen vettek részt az interaktív játékokban is.

2023. november 30.
1 perc olvasás