/
/
/
Gyermeknap a Pénzmúzeumban - Galéria

Gyermeknap a Pénzmúzeumban - Galéria

2022. június 02.
4 perc olvasás
277791237-1408120462976209-6508519855836133301-n.jpg

Játszva tanulás a Pénzmúzeum első gyereknapi programsorozatán

Magyarországon több mint fél évszázada, május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyerekeket. Idén május 29-én a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzmúzeumának eseményén is részt vehettek kicsik és nagyok, valamint kísérőik. Az állandó kiállítás mellett ezúttal további különleges élmények várták a látogatókat.

Már reggel megnyitott a pénzügyek varázslatos háza

Május utolsó vasárnapján érdemes volt időben felkelni és a Széll Kálmán térre látogatni. Az idén március 15-én megnyitott Pénzmúzeumban ugyanis már 10 órakor megkezdődött a néhány hete meghirdetett, interaktív gyereknapi programsorozat, amelyek keretében számos izgalmas aktivitásra várták az érkezőket a szervezők.

Az ingyenes programokra az egész országból érkeztek gyermekek, akik miközben a látszólag hétköznapi gyereknapi műsorokba kapcsolódhattak be, játszva tanulhattak a pénzügyekről és monetáris politikáról is. A Pénzmúzeum egészen zárásig a móka birodalmává változott, és hozott nagyszerű élményt a családok életébe.

Élményekből nem volt hiány

A gyereknap elmaradhatatlan kellékei mind megjelentek a Pénzmúzeumban is. A délelőtt folyamán bábelőadáson vehettek részt az érdeklődők, délután pedig egy bűvész kápráztatta el a közönséget. A látogatók az esemény alatt számos alkalommal új külsőbe bújhattak, ugyanis az ügyeskezű arcfestők 10 és 15 óra között varázslatos mintákkal színezték a gyerekarcokat.

A különleges helyszín tematikájához illeszkedve az örökmozgók a pénzügyi játszóházban találhatták meg számításaikat. A nap folyamán több csoportos múzeumpedagógiai foglalkozást is tartottak, a 21. századi pedagógiai módszerek mentén kialakított gyakorlatsoroknak köszönhetően a kicsik észrevétlenül szívhatták magukba az új ismereteket.

A Pénzmúzeum különleges segítői, az intelligens kis robotok egész nap figyelmesen kísérték és segítették a gyerekeket. Monetával és Pengőrrel bárki szóba elegyedhetett, a kiállítással kapcsolatos izgalmas kérdések mellett más témákban is beszélgethettek velük az érdeklődők. A múzeumi robotok állandó résztvevői a kiállításnak, akikkel az intézménybe látogatva bármikor találkozhatunk.

A kicsiknek szánt programok mellett a szervezők a szülőkre, kísérőkre és fiatalokra is gondoltak, akik az áprilisban a múzeum előterében megnyitott kávézóban is kikapcsolódhattak. A műemléki védelmet élvező, korábban pénztárcsarnokként működő, impozáns előteret eredeti pompájában állították helyre. A fogadótérben a PABooks Könyvespont gazdasági, pénzügyi és történelmi köteteinek széles kínálata is megtalálható.

A Pénzmúzeum egész évben várja a látogatókat

A Pénzmúzeum márciusi nyitása óta már több tucat diákcsoport és több ezer gyermek tapasztalta meg a pénzügyek interaktív világát az intézményben. A múzeum állandó, a Pénz útja nevet viselő kiállítása az edukációs módszertant izgalmas látványelemekkel ötvözi annak érdekében, hogy a pénz öt funkciójával és a gazdasági folyamatok rejtelmeivel ne tankönyvszerű adatokon keresztül, hanem valós idejű tőzsdei játékok és attrakciók által ismerkedhessenek meg a látogatók.

Az intézmény egész évben nyitva áll: három emeleten, összesen 2400m2-en több mint 50 különleges installációval, 133 kisfilmmel és számos digitális megoldással várja az intellektuális szórakozást keresőket, nem csak diákcsoportokat, hanem egyéni látogatókat egyaránt. Mindössze egy rövid regisztráció szükséges az ingyenes belépéshez a felhasználóbarát weboldalon, amellyel egyúttal a kellemetlen sorbanállás is elkerülhető. Nem érdemes kihagyni a játékos tanulás fellegvárát!

Galéria:

További híreink

Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás
A lengyel pénzverde UFÓ alakú fizetőeszköze üstökösként tört be a numizmatikai piacra

Megszületett a világ első lebegő fizetőeszköze

2024. március 26.
3 perc olvasás
Ünnepi nyitvatartásunk

A tavaszi szünet idején is számos kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.

2024. március 26.
1 perc olvasás