/
/
/
Elindult a regisztráció a Közgazdasági Diákolimpiára!

Elindult a regisztráció a Közgazdasági Diákolimpiára!

2023. január 12.
2 perc olvasás
hirlevel-januari-versenyek-1.png

A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel karöltve – a 2022–23-as tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várjuk az ország minden pontjáról. A jelentkezési határidő 2023. január 31., hétfő éjfél! Regisztrálni a https://forms.gle/omHd7ZFA6juu9EKK7 linken elérhető űrlapon lehet.

A verseny 2023. február 20. és 24. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március végén, április elején pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérhetik össze közgazdasági tudásukat a versenyzők.

Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2023 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, és kínai társaikkal.
Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket; a tavalyi nemzetközi döntő köszöntőjét pedig Dani Rodrik, a Harvard Egyetem professzora, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság elnöke tartotta.


A versenyről további információk a honlapon (https://kozgazdasagiolimpia.hu/) és a Facebookon (https://fb.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Pénzmúzeum oldalain is olvashatók.

A megmérettetésre regisztrálni a https://forms.gle/omHd7ZFA6juu9EKK7 linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2023. január 31., éjfél.

Emellett továbbra is zajlik a Bank/Code tanulmányi verseny regisztrációja, amelynek jelentkezési határideje január 27. éjfél.

Mérd össze tudásod mindkettő tanulmányi versenyen!

További híreink
Értékes iratok kerültek a Pénzmúzeumhoz

Fantasztikus dokumentáció jutott a Pénzmúzeum birtokába. Egy III. kerületi tetőtérben lapultak a kincsek.

2023. január 23.
5 perc olvasás
Krimibe illő menekítés

A Magyar Nemzeti Bank történetében hősies helytállásra példa az Aranyvonat története, ami bővelkedik krimibe illő fordulatokban. 

2023. január 23.
3 perc olvasás
Kiemelkedő gazdasági elismerést kapott Csák János

Csák János kulturális és innovációs miniszter kapta az idei Wekerle nagydíjat.

2023. január 19.
3 perc olvasás
30 tonna arany, amelyet magyar jegybankosok mentettek meg

Interjú Szász Attila filmrendezővel

2023. január 13.
8 perc olvasás