/
/
/
Bank/Code 2023

Bank/Code 2023

2023. április 11.
bankcode-szuperdonto-2023-0581.jpg

Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes a pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? – többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a felkészülés és a versenyfeladatok megoldása során azok a középiskolások, akik beneveztek a Bank/Code 2023 versenyre.
A versenyre olyan, háromfős középiskolai csapatok nevezhettek, akik egyazon intézmény tanulói. A csapatot felkészítő tanár vagy szülő segíthette, de a Pénziránytű Alapítvány is hozzájárult a sikeres részvételhez. Számítási példákat bemutató versenyfelkészítő webinárium-sorozatuk, valamint a felkészüléshez szükséges ingyenes háttéranyagaik a magabiztos szereplést támogatták.

A verseny 4 fordulóból állt, a szuperdöntő a legeredményesebb 3-3 csapat részvételével zajlott március 30-án a Pénzmúzeumban.

Eredmények:

Az 1. helyezett a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium iskola csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple Macbook Air notebookot és 60.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 2. helyezett a - Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola iskola csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple iPhone 14 (128GB) mobiltelefon, valamint 40.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 3. helyezett a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium iskola csapata lett. Ők fejenként egy-egy Apple iPad 10 készülékkel és 20.000 Ft/fő értékű utalvánnyal lettek gazdagabbak.

Gratulálunk a nyerteseknek!

További híreink

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz április 26-án zártkörű rendezvény miatt 14:00 órától zárva tart!

Április 27-én, szombaton már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. április 25.
Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 18.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.