/
/
/
BankCode 2022 - regisztráció

BankCode 2022 - regisztráció

2022. március 14.
3 perc olvasás
bankcode-leader.png
Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a bankoktól? Hogyan működik a pénzügyi rendszer?
Készüljetek fel, mert tudásotoknak köszönhetően, most értékes nyereményekkel gazdagodhattok!
Jelentkezzetek, és mérjétek össze tudásotokat másokéval a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya (a továbbiakban: Pénzmúzeum) és a Pénziránytű Alapítvány közös BankCode vetélkedőjében!

A versenyre 3 fős középiskolai csapatokkal nevezhettek, amennyiben egy intézmény tanulói vagytok. A munkátokat 1 felnőtt segítheti, aki intézményetek egy tanára is lehet. Egy felkészítő több csapat munkáját segítheti. A csapatnak a regisztrációkor meg kell adnia, az intézmény típusát, azaz, hogy gimnáziumból vagy technikumból regisztrál, a továbbiakban ezen az ágon versenyez.

A versenyre akkor jelentkezhettek, ha magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező 9-12. évfolyamos, nappali tagozatos diákok vagytok, azzal a kiegészítéssel, hogy csapatonként maximum egy fő 13. évfolyamos nappali tagozatos középiskolai tanuló részvétele is megengedett. Nevezni három fős csapatokban, 1 fő felkészítő személlyel kiegészülve lehet. A csapatkapitány tölti ki a regisztrációs adatlapot. A csapatkapitány kapcsolattartóként működik a szervezők és az adott csapat között.

Az alábbiakra lesz szükségetek a regisztrációhoz:

  • 3 versenyző diák neve, intézménye, évfolyama, email címe

  • felkészítő/segítő neve, intézménye, elérhetősége

  • választott csapatnév

A regisztráció részletes feltételeit megtaláljátok a Versenyszabályzatban.

A pénzügyi kérdések és feladatok mellett kreatív problémamegoldásban is próbára tehetitek magatokat, a felkészüléshez szükséges összes háttéranyagokat illetve webináriumi felkészítéseket a Pénziránytű Alapítvány ingyenesen biztosítja.

A verseny győztesei értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak. A Pénziránytű iskolahálózati tagok külön díjakat kaphatnak.

A nagyszabású pénzügyi vetélkedőt a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány rendezi.

REGISZTRÁCIÓS IDŐSZAK: 2022. JANUÁR 20-TÓL 2022. FEBRUÁR 25-IG TART.  

Jelentkezés előtt kérjük, olvasd el a Versenyszabályzatot, melyet itt tudsz letölteni:

BankCode_versenyszabályzat_2022

Ugrás a jelentkezéshez!

A BankCode 2022 verseny a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésében kerül megrendezésre. A szakmai hátteret és a feladatokat a Pénziránytű Alapítvány biztosítja a versenyhez.

A felhívásban szereplő képek illusztrációk, a szervezők a nyereménytárgyak módosításának jogát fenntartják.


További híreink

Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
1 perc olvasás
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.
4 perc olvasás
Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás