/
/
/
Az Erste Pénzügyi Patrónus Program résztvevői a Pénzmúzeumba látogattak

Az Erste Pénzügyi Patrónus Program résztvevői a Pénzmúzeumba látogattak

2023. június 29.
Erste

A Pénziránytű Alapítvány is csatlakozott az idén elindított Erste Pénzügyi Patrónus Programjához, melynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek pénzügyi és szociális készségeinek fejlesztése. Mintegy nyolcvan nevelőotthonban élő gyermek és húsz nevelő érkezett június 28-án a Pénzmúzeumban, ahol számos program várta őket.

A tárlatvezetés mellett nem csak a díjnyertes, Az Aranyvonat legendája című filmet nézték meg, de részt vettek a Pénziránytű Alapítvány diákfoglalkozásán, megoldhatták az Alapítvány fejlesztette MoneyTours pénzügyi kaland és a PénzFutam szabadtéri játék fejtörőit, valamint beszélgethettek Járai Zsigmonddal, a Magyar Nemzeti Bank volt elnökével, korábbi pénzügyminiszterrel is.

Hergár Eszter, a Pénzmúzeum igazgatója, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója kiemelte: „Folyamatosan javul a fiatalok pénzügyi tudatossága. Egyre többen ismerik az alapfogalmakat, tervezik meg a pénzügyeiket. Ám ahhoz, hogy a javulás tartós legyen, további erőfeszítésekre van szükség az oktatási területén”.

Az Erste az idén indította útjára civil partnereivel közösen Pénzügyi Patrónus Programját, amelynek célja az állami gondozott gyermekek pénzügyi és szociális készségeinek fejlesztése, és az olyan marginalizált helyzetben lévő családok támogatása adósságaik rendezésében, ahol legalább az egyik szülő gyermekotthonban nevelkedett. A programban elsődlegesen az állami gondozottakat nevelők kapnak képzést és segítséget ahhoz, hogy képesek legyenek a pénzügyi ismereteket megfelelően átadni a diákoknak.

Az alapfogalmak (bankszámla, bankkártyahasználat, takarékosság, hitel, személyes költségvetés) megismerésén túl cél a pénzügyekkel kapcsolatos félelmek és ismerethiány oldása. Fontos elem a célok kitűzése, az odavezető út átgondolása, a karriertervezés és a vállalkozásindítással kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítása is.

A program folyamatosan bővül. A résztvevők célja, hogy olyan képzési formát fejlesszenek a jelenlegi alapokra építve, amely a világon először nyújt segítséget értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkozó gondozók, szociális munkások számára a pénzügyi ismeretek továbbadására.

További híreink

A Pénzmúzeum április 26-án (pénteken) zártkörű rendezvény miatt 11:30-tól zárva tart!

Április 27-én, szombaton már a megszokott nyitvatartással várjuk a kedves látogatóinkat.

2024. április 26.
Pénzügyi évszázad - a Magyar Nemzeti Bank 100 éve

Időszaki kiállítással tiszteleg a Pénzmúzeum az MNB centenáriuma előtt

2024. április 26.
MNB100 – ORSZÁGOS PÉNZÜGYI VERSENY FŐCIKK

Fókuszban a biztosítás: értékeink védelme alapvető emberi igény

2024. április 26.