/
/
/
Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

2022. augusztus 31.
pm-almok-almodoi-03-facebook.png

Fantasztikus lehetőség nyílik meg a Pénzmúzeum látogatói előtt egy új együttműködésnek köszönhetően. A Pénzmúzeum és a világraszóló magyar találmányokat bemutató Álmok Álmodói kiállítás szövetsége révén, múzeumunk látogatói a jövőben jelentős kedvezménnyel tekinthetik meg a nagy magyar felfedezéseket és tudományos eredményeket felvonultató tárlatot.

A Rubik-kocka napjainkra a kreatív, feltaláló szellem, az intellektuális teremtőerő, és nem utolsó sorban, az alkotó magyar elme nemzetközi szimbólumává vált. A sor számos közismert névvel és találmánnyal folytatható: Semmelweis Ignác és a gyermekágyi láz legyőzése, Neumann János és a számítástechnika, Kármán Tódor és a rakétatechnológia, Gábor Dénes és a holográfia, vagy épp Karikó Katalin és az mRNS-alapú vakcinák.

Az alkotó szellem működése ma is misztérium; sokan próbálják feltárni és megérteni a kreatív gondolkodás természetét, de a valódi áttörés még várat magára. A nagy rejtéllyel kapcsolatban Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos és biokémikus, a C-vitamin felfedezője egyszer így fogalmazott: „Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.”

Azok számára, akik szeretnék mélyebben megérteni az alkotás misztériumát, vagy csak rácsodálkoznának a magyar tudománytörténet kimagasló eredményeire, egyedülálló lehetőséget kínál a Millenáris Nagycsarnokában berendezett, Álmok Álmodói 20 című kiállítás. Az interaktív, élményalapú tárlat minden korosztály számára szórakoztató rácsodálkozást biztosít az újdonság varázsára és a világhírű magyar géniuszok munkásságára. 

A Pénzmúzeum és az Álmok Álmodói együttműködésének köszönhetően, a jövőben kiállításunk látogatói 30%-os kedvezménnyel tekinthetik meg a Millenárison berendezett tárlatot.

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 16.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.