/
/
/
Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

2022. augusztus 31.
2 perc olvasás
pm-almok-almodoi-03-facebook.png

Fantasztikus lehetőség nyílik meg a Pénzmúzeum látogatói előtt egy új együttműködésnek köszönhetően. A Pénzmúzeum és a világraszóló magyar találmányokat bemutató Álmok Álmodói kiállítás szövetsége révén, múzeumunk látogatói a jövőben jelentős kedvezménnyel tekinthetik meg a nagy magyar felfedezéseket és tudományos eredményeket felvonultató tárlatot.

A Rubik-kocka napjainkra a kreatív, feltaláló szellem, az intellektuális teremtőerő, és nem utolsó sorban, az alkotó magyar elme nemzetközi szimbólumává vált. A sor számos közismert névvel és találmánnyal folytatható: Semmelweis Ignác és a gyermekágyi láz legyőzése, Neumann János és a számítástechnika, Kármán Tódor és a rakétatechnológia, Gábor Dénes és a holográfia, vagy épp Karikó Katalin és az mRNS-alapú vakcinák.

Az alkotó szellem működése ma is misztérium; sokan próbálják feltárni és megérteni a kreatív gondolkodás természetét, de a valódi áttörés még várat magára. A nagy rejtéllyel kapcsolatban Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos és biokémikus, a C-vitamin felfedezője egyszer így fogalmazott: „Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.”

Azok számára, akik szeretnék mélyebben megérteni az alkotás misztériumát, vagy csak rácsodálkoznának a magyar tudománytörténet kimagasló eredményeire, egyedülálló lehetőséget kínál a Millenáris Nagycsarnokában berendezett, Álmok Álmodói 20 című kiállítás. Az interaktív, élményalapú tárlat minden korosztály számára szórakoztató rácsodálkozást biztosít az újdonság varázsára és a világhírű magyar géniuszok munkásságára. 

A Pénzmúzeum és az Álmok Álmodói együttműködésének köszönhetően, a jövőben kiállításunk látogatói 30%-os kedvezménnyel tekinthetik meg a Millenárison berendezett tárlatot.

További híreink
Nyerj jegyet a BME Egyetemi Napokra és találkozz Pénzmúzeummal!

Idén a Pénzmúzeummal is találkozhattok különböző fesztiválokon, ahol többek között VR-szemüveggel tehettek virtuális sétát a kiállítás terében.

2022. szeptember 09.
1 perc olvasás
Közgazdasági Diákolimpia a Pénzmúzeumban

Nemzetközi döntőt szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság

2022. szeptember 09.
3 perc olvasás
Hunyadi János aranyforintja emlékérme-kibocsátás

A Magyar Nemzeti Bank „Hunyadi János aranyforintja” megnevezéssel különlegesen értékes arany emlékérméket bocsát ki

2022. szeptember 06.
4 perc olvasás
Kajla a Pénzmúzeumban

Vidám csaholás szűrődik ki a Pénzmúzeum falai közül, hiszen mi is csatlakozunk a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kajla-programhoz.

2022. augusztus 17.
3 perc olvasás