/
/
/
Augusztus 1-ig van esély megnyerni a Forint Hősök Tere játék értékes fődíjait

Augusztus 1-ig van esély megnyerni a Forint Hősök Tere játék értékes fődíjait

2022. április 12.
3 perc olvasás
competition-logo-1.png

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésében 12 hónapon át tartó pénzügyi játéksorozat indult útjára 2021. augusztus 23-án. A pénzügyi edukáció minél szélesebb körű kiterjesztése érdekében a szervezők úgy döntöttek, hogy az éves játékhoz egészen a verseny a végéig, azaz 2022. augusztus 1-ig csatlakozhatnak a diákok. A havi nyeremények mellett így többeknek nyílhat esélye a több mint 1000 értékes ajándék megnyerésére, amelyek az összes tesztsort kitöltő játékosokra várnak.

Tavaly ünnepeltük a forint bevezetésének 75. évfordulóját. A jeles évforduló nagyszabású játékot hozott magával: 2021 augusztusa óta minden hónapban fizetőeszközünk egy-egy címletéhez kapcsolódó, valamint mindennapi pénzügyeinkről szóló kérdéseket kell helyesen megválaszolniuk a versenyre regisztrált játékosoknak. A középiskolás diákok és a felsőoktatásban tanulók külön kategóriában bizonyíthatnak, nekik más-más kérdéssort kell a megadott határidőig megválaszolniuk.

Az egy éven át tartó versenyben több mint ezer nyeremény talál gazdára: értékes mobiltelefonok, laptopok, hangszórók, okosórák, elektromos rollerek, vásárlási utalványok és külföldi képzések is megtalálhatóak közöttük.

Annak érdekében, hogy az izgalmas játék minél több fiatalhoz eljuthasson, a regisztráció határidejét a játék végéig meghosszabbították a szervezők.

A verseny augusztus 1-jén zárul, aki eddig a határidőig regisztrál és visszamenőlegesen kitölti mind a 12 forduló kérdéssorát, esélyes lesz a fődíjak egyikére.

Érdemes azonban minél hamarabb kapcsolódni a játékhoz, mert havonta a legrövidebb idő alatt a legtöbb helyes választ adó versenyzők közül az első három helyezett és egy-egy szerencsés játékos is értékes nyereményben részesül!

A játéksorozathoz csatlakozni, a havi kvízeket kitölteni a forint75.penziranytu.hu oldalon lehet. A játékban való részvétel feltételeiről, a fordulók határidejéről és egyéb tudnivalókról a penzmuzeum.hu/hirek/forint-hosok-tere oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Biztatjuk a mindennapi pénzügyek területén tapasztalatot és értékes tudást szerezni kívánó fiatalokat, csatlakozzanak a játékhoz, éljenek a meghosszabbított regisztráció lehetőségével és nyerjék meg az értékes fődíjak egyikét!

További híreink
Múzeumok Éjszakája

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája a Pénzmúzeumban.

2022. június 29.
2 perc olvasás
Válogatott ritkaságok az MNB Bankjegy- és Éremgyűjteményéből 9. rész

Kevéssé közismert, hogy a Magyar Nemzeti Bank őrzi az ország második legnagyobb pénztörténeti gyűjteményét.

2022. június 27.
5 perc olvasás
JÚNIUS 25. NYITVATARTÁS

Múzeumok éjszakája különleges nyitvatartás

2022. június 24.
1 perc olvasás
Válogatott ritkaságok az MNB Bankjegy- és Éremgyűjteményéből 8. rész

Kevéssé közismert, hogy a Magyar Nemzeti Bank őrzi az ország második legnagyobb pénztörténeti gyűjteményét.

2022. június 16.
4 perc olvasás