/
/
/
Adventi programkavalkád a Pénzmúzeumban

Adventi programkavalkád a Pénzmúzeumban

2023. december 01.
3 perc olvasás
Advent_1

Éremrestaurálás workshop, kávéházi beszélgetés, élményfestés, filmvetítés, kézműves foglalkozás, Mikulás-látogatás, bábszínház, és megújult kávéházi kínálat várja az év utolsó hónapjában az érdeklődőket. Valamennyi program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

December 1-jén ünnepi díszbe öltözik a Pénzmúzeum, amely színes programokkal várja látogatóit a karácsonyi készülődés alatt. A fogadótérben található kávézó decembertől megújult kínálattal várja a vendégeket, érdemes lesz betérni egy kávéra és süteményre. A kínálat megújulása a Pénzmúzeum Panoráma Teraszt is érinti, érdemes innen lepillantani a téli Budapestre.

Éremrestaurálás workshop
A hónapban éremrestaurátori programsorozat indul útjára. A workshop keretén belül a résztvevők betekintés nyerhetnek érem- és a bankjegyrestaurálási műhelykérdésekbe. Emellett szakmai vezetéssel ki is próbálhatják a különböző technikákat, eljárásokat. A múzeum ezzel a programjával nemcsak a gyűjtőket kívánja megszólítani. A programsorozat célja, hogy a foglalkozás során olyan általános tanácsokat kapjanak a résztvevők, amivel gyakorlatilag a nullára csökkenthetik a károkozást a saját gyűjteményükben. Míg a december 2-i program újkori és modern érmékkel foglalkozik, a december 9-i workshop részvevői a papírpénzek és kötvények világába tehetnek sétát. Megismerkedhetnek a papír tisztításának lehetőségeivel, veszélyeivel, valamint a megfelelő tárolás alapvető kérdéseivel, emellett szó kerül a papír alapú numizmatikai tárgyak restaurálásának etikai alapvetéseiről is.

Aktuális és népszerű
December 3-án, 10-én és 17-én ismét élményfestés lesz a Pénzmúzeumban, ahol az érdeklődők képzőművész útmutatásai alapján készíthetik el saját festményüket. Az elkészült képek természetesen hazavihetők. December 6-án látogatást tesz a Mikulás a Pénzmúzeumban. A nyílt napon 17 órai kezdettel pedig bábelőadás várja a gyerekeket. December 12-én a Kávéházi beszélgetések vendége egy igazi értékteremtő, Varga Sándor lesz. A matematikus-üzletember-youtuber a vendéglátás elkötelezettje, aki hisz a Michelin-csillag erejében.

Aranyvonat legendája
Állandó programelem csütörtökönként Az aranyvonat legendája című, többszörös díjnyertes film vetítése 17 és 18 órakor. A film egy 78 évvel ezelőtt megtörtént esetet dolgoz fel, amikor a II. világháborúban, a német megszállás idején a Magyar Nemzeti Bank dolgozói krimibe illő körülmények között az Aranyvonaton menekítették ki a magyar állam 33 tonnás aranykészletét. Szintén állandó program vasárnap délelőttönként a kézműves foglalkozás. A kisebbeknek szóló programon Mikulászsákba valók, karácsonyi üdvözlőlapok, mennybéli angyalkák, pihe-puha báránykák, karácsonyi hógömb, madáretető, illetve persely készítése lesz napirenden.

backlight_1

 

További híreink

Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
1 perc olvasás
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.
4 perc olvasás
Gratulálunk BankCode országos versenyünk legjobbjainak!

Kedden zajlott BankCode országos tanulmányi versenyünk Szuperdöntője a Pénzmúzeumban.

2024. március 27.
1 perc olvasás
Kiállítás a pályaművekből

„Élményeim a Pénzmúzeumban” címmel az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai számára pályázatot írtunk ki 2023 novemberében.

2024. március 26.
1 perc olvasás