/
/
/
A téli szünet magas látogatószámot hozott

A téli szünet magas látogatószámot hozott

2023. január 12.
penzmuzeum-100-latogato-04-1.jpg

Rengetegen voltak kíváncsiak a téli szünetben is az ingyenesen látogatható Pénzmúzeumra, mely első ünnepi szezonjában kis híján 3500 főt látott vendégül.


Szívmelengető karácsonyi kisfilmmel rukkolt elő a Pénzmúzeum. A másfél perces alkotás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a családi együttlétek fontosságára.

 

A múzeum ez utóbbihoz kínált terepet, hiszen a meghosszabbított téli szünetben nyitva állt a közönség előtt. Ráadásul minden 100. látogató ajándékcsomaggal távozhatott, ami társasjátékot, bögrét, hátizsákot és a Pénzmúzeum kávézójában levásárolható kupont rejtett.

A Pénzmúzeumot első ünnepi időszakában – december 21.és január 8. között – 3470 fő kereste fel. Népszerűek voltak a Kézműves Pénzműves elnevezésű foglalkozások is, melyek keretén belül 230 fő csegelyt, kitűzőt, perselyt, bugyellárist készíthetett, illetve vihetett haza.

A Facebookon az ünnepi időszakban két nyereményjáték zajlott, az elsőn 756, a másodikon 636 fő vett részt. Mindkét játék során az 5-5 nyertes jutalma egy-egy ajándékcsomag volt. A szünidei szezonban a 100. látogatókat is beleértve összesen 30 db nyeremény talált gazdára.

 

 

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 16.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.