/
/
/
A téli szünet magas látogatószámot hozott

A téli szünet magas látogatószámot hozott

2023. január 12.
2 perc olvasás
penzmuzeum-100-latogato-04-1.jpg

Rengetegen voltak kíváncsiak a téli szünetben is az ingyenesen látogatható Pénzmúzeumra, mely első ünnepi szezonjában kis híján 3500 főt látott vendégül.


Szívmelengető karácsonyi kisfilmmel rukkolt elő a Pénzmúzeum. A másfél perces alkotás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a családi együttlétek fontosságára.

 

A múzeum ez utóbbihoz kínált terepet, hiszen a meghosszabbított téli szünetben nyitva állt a közönség előtt. Ráadásul minden 100. látogató ajándékcsomaggal távozhatott, ami társasjátékot, bögrét, hátizsákot és a Pénzmúzeum kávézójában levásárolható kupont rejtett.

A Pénzmúzeumot első ünnepi időszakában – december 21.és január 8. között – 3470 fő kereste fel. Népszerűek voltak a Kézműves Pénzműves elnevezésű foglalkozások is, melyek keretén belül 230 fő csegelyt, kitűzőt, perselyt, bugyellárist készíthetett, illetve vihetett haza.

A Facebookon az ünnepi időszakban két nyereményjáték zajlott, az elsőn 756, a másodikon 636 fő vett részt. Mindkét játék során az 5-5 nyertes jutalma egy-egy ajándékcsomag volt. A szünidei szezonban a 100. látogatókat is beleértve összesen 30 db nyeremény talált gazdára.

 

 

További híreink
Értékes iratok kerültek a Pénzmúzeumhoz

Fantasztikus dokumentáció jutott a Pénzmúzeum birtokába. Egy III. kerületi tetőtérben lapultak a kincsek.

2023. január 23.
5 perc olvasás
Krimibe illő menekítés

A Magyar Nemzeti Bank történetében hősies helytállásra példa az Aranyvonat története, ami bővelkedik krimibe illő fordulatokban. 

2023. január 23.
3 perc olvasás
Kiemelkedő gazdasági elismerést kapott Csák János

Csák János kulturális és innovációs miniszter kapta az idei Wekerle nagydíjat.

2023. január 19.
3 perc olvasás
30 tonna arany, amelyet magyar jegybankosok mentettek meg

Interjú Szász Attila filmrendezővel

2023. január 13.
8 perc olvasás