/
/
/
A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

2022. augusztus 10.
2 perc olvasás
img-4717.jpg

Csak együtt lehetünk igazán sikeresek! – Ezt a mottót akár zászlónkra is tűzhetnénk, hiszen a Pénzmúzeumnál meggyőződéssel hiszünk az együttműködések erejében. Legutóbb a Kárpát-medence és a világ magyarságának kulturális összetartásáért dolgozó Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül a Pénzmúzeumban, és rögtön meg is állapodtunk, hogy a jövőben vállvetve fogunk dolgozni közös céljainkért. Egységben az erő!

Az 1989-ben alapított Rákóczi Szövetség egyik célja, hogy erősítse a Kárpát-medencei magyarság összetartozás tudatát, segítse a határon túli (köztük a diaszpórában élő) magyar fiatalok oktatását, erősítse az anyaország iránti szeretetet, programjaival hozzájáruljon a magyar nemzeti hagyományok őrzéséhez, a magyarságtudat erősítéséhez.

Ezeknek a célkitűzéseknek a megvalósításához csatlakozott a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, amely hosszútávú együttműködés keretén belül szombaton fogadta első, a világ több pontjáról érkező, magyar gyökerekkel rendelkező diákcsoportot. A különböző korú diákok nemcsak a történelmi Magyarország területéről érkeznek, hanem a diaszpórából is. Számukra és családjuk számára is fontos, hogy noha nem az anyaország területén élnek, megőrizzék, tovább vigyék őseik kultúráját, hagyományait. Messze a szülőföldtől, 3-4. generációs fiatalként, más kultúrkörnyezetben nincs könnyű dolguk.

Nagy örömmel és szeretettel fogadtuk a fiatalokat, akik a múzeumban a világ minden táján jelenlevő pénz feladatainak megismerése mellett találkozhatnak a történelemmel is, hiszen a Pénzmúzeum állandó kiállítása a hazai pénztörténet egyedülálló darabjait is bemutatja.

A tervek szerint a mai látogatást ősszel továbbiak fogják követni.

img-4757.jpg
További híreink
Nyerj jegyet a BME Egyetemi Napokra és találkozz Pénzmúzeummal!

Idén a Pénzmúzeummal is találkozhattok különböző fesztiválokon, ahol többek között VR-szemüveggel tehettek virtuális sétát a kiállítás terében.

2022. szeptember 09.
1 perc olvasás
Közgazdasági Diákolimpia a Pénzmúzeumban

Nemzetközi döntőt szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság

2022. szeptember 09.
3 perc olvasás
Hunyadi János aranyforintja emlékérme-kibocsátás

A Magyar Nemzeti Bank „Hunyadi János aranyforintja” megnevezéssel különlegesen értékes arany emlékérméket bocsát ki

2022. szeptember 06.
4 perc olvasás
Az alkotó elme csodája – Együttműködés az Álmok Álmodói kiállítással

Fantasztikus lehetőség nyílik meg a Pénzmúzeum látogatói előtt egy új együttműködésnek köszönhetően.

2022. augusztus 31.
2 perc olvasás