/
/
/
A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

2022. augusztus 10.
2 perc olvasás
img-4717.jpg

Csak együtt lehetünk igazán sikeresek! – Ezt a mottót akár zászlónkra is tűzhetnénk, hiszen a Pénzmúzeumnál meggyőződéssel hiszünk az együttműködések erejében. Legutóbb a Kárpát-medence és a világ magyarságának kulturális összetartásáért dolgozó Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül a Pénzmúzeumban, és rögtön meg is állapodtunk, hogy a jövőben vállvetve fogunk dolgozni közös céljainkért. Egységben az erő!

Az 1989-ben alapított Rákóczi Szövetség egyik célja, hogy erősítse a Kárpát-medencei magyarság összetartozás tudatát, segítse a határon túli (köztük a diaszpórában élő) magyar fiatalok oktatását, erősítse az anyaország iránti szeretetet, programjaival hozzájáruljon a magyar nemzeti hagyományok őrzéséhez, a magyarságtudat erősítéséhez.

Ezeknek a célkitűzéseknek a megvalósításához csatlakozott a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, amely hosszútávú együttműködés keretén belül szombaton fogadta első, a világ több pontjáról érkező, magyar gyökerekkel rendelkező diákcsoportot. A különböző korú diákok nemcsak a történelmi Magyarország területéről érkeznek, hanem a diaszpórából is. Számukra és családjuk számára is fontos, hogy noha nem az anyaország területén élnek, megőrizzék, tovább vigyék őseik kultúráját, hagyományait. Messze a szülőföldtől, 3-4. generációs fiatalként, más kultúrkörnyezetben nincs könnyű dolguk.

Nagy örömmel és szeretettel fogadtuk a fiatalokat, akik a múzeumban a világ minden táján jelenlevő pénz feladatainak megismerése mellett találkozhatnak a történelemmel is, hiszen a Pénzmúzeum állandó kiállítása a hazai pénztörténet egyedülálló darabjait is bemutatja.

A tervek szerint a mai látogatást ősszel továbbiak fogják követni.

img-4757.jpg

További híreink

„Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” promóciós nyereményjáték játékszabályzata

A Pénzmúzeum „Melyik forint pénzérménk érmeképe a kerecsensólyom?” elnevezésű promóciós nyereményjátékának leírása és szabályzata.

2023. szeptember 28.
31 perc olvasás
Szeptember 28.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz 10 és 13 óra között zártkörű rendezvény miatt nem látogatható.

2023. szeptember 27.
1 perc olvasás
Két újabb díjat nyert el a Pénzmúzeum

Családbarát múzeum elismerést, valamint múzeumpedagógiai különdíjat hozott el az Országos Múzeumpedagógia Évnyitóról ma a Pénzmúzeum.

2023. szeptember 26.
2 perc olvasás
„Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” promóciós nyereményjáték szabályzata

A Pénzmúzeum „Jelöld meg, kivel jönnél el a Magyar Népmese napjára!” elnevezésű promóciós nyereményjátékának szabályzata.

2023. szeptember 21.
31 perc olvasás