/
/
/
A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

A Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül

2022. augusztus 10.
img-4717.jpg

Csak együtt lehetünk igazán sikeresek! – Ezt a mottót akár zászlónkra is tűzhetnénk, hiszen a Pénzmúzeumnál meggyőződéssel hiszünk az együttműködések erejében. Legutóbb a Kárpát-medence és a világ magyarságának kulturális összetartásáért dolgozó Rákóczi Szövetség képviselőit láttuk vendégül a Pénzmúzeumban, és rögtön meg is állapodtunk, hogy a jövőben vállvetve fogunk dolgozni közös céljainkért. Egységben az erő!

Az 1989-ben alapított Rákóczi Szövetség egyik célja, hogy erősítse a Kárpát-medencei magyarság összetartozás tudatát, segítse a határon túli (köztük a diaszpórában élő) magyar fiatalok oktatását, erősítse az anyaország iránti szeretetet, programjaival hozzájáruljon a magyar nemzeti hagyományok őrzéséhez, a magyarságtudat erősítéséhez.

Ezeknek a célkitűzéseknek a megvalósításához csatlakozott a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, amely hosszútávú együttműködés keretén belül szombaton fogadta első, a világ több pontjáról érkező, magyar gyökerekkel rendelkező diákcsoportot. A különböző korú diákok nemcsak a történelmi Magyarország területéről érkeznek, hanem a diaszpórából is. Számukra és családjuk számára is fontos, hogy noha nem az anyaország területén élnek, megőrizzék, tovább vigyék őseik kultúráját, hagyományait. Messze a szülőföldtől, 3-4. generációs fiatalként, más kultúrkörnyezetben nincs könnyű dolguk.

Nagy örömmel és szeretettel fogadtuk a fiatalokat, akik a múzeumban a világ minden táján jelenlevő pénz feladatainak megismerése mellett találkozhatnak a történelemmel is, hiszen a Pénzmúzeum állandó kiállítása a hazai pénztörténet egyedülálló darabjait is bemutatja.

A tervek szerint a mai látogatást ősszel továbbiak fogják követni.

img-4757.jpg

További híreink

Egyedülálló erdélyi kiállítás nyílt a fejedelmi kincsekről

Egyedülálló kiállításban vállalt szerepet a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont.

2024. április 18.
Numizmatikai sorozat

A világ legszebb nemzetközi bankjegyei

2024. április 16.
Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeumban

A Kávéházi beszélgetések a Pénzmúzeum havonta jelentkező eseménysorozata. Ismeretterjesztő előadásaink a pénzt helyezik a beszélgetés középpontjába.

2024. április 09.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Párizs olimpia lázban ég, de nem csak Párizs, hanem a La Monnaie de Paris - A Párizsi Pénzverde múzeuma is.

2024. április 02.