/
/
/
Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

2024. április 24. 15:30

Új foglalkozással bővíti szakmai programjainak számát a Pénzmúzeum. Missziója ezzel nemcsak az, hogy bevezetést nyújtson a robotikába, hanem hogy megtanítsa az ide látogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint, hogy fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.


A robotika oktatás során első lépésként általában a robot, az eszköz irányítása a feladat, – nálunk sem lesz ez másként. A foglalkozáson meghatározzuk a robot mozgásának célját, irányát, amihez egy megoldási algoritmust készítünk.

A foglalkozáson golyó formájú Sphero Bolt robotokat irányítunk blokk programozás segítségével. A Sphero BOLT elősegíti a robotika, a kódolás és a STEM-elvek szeretetét – mindezt játék alapú tanulás révén teszi. 

Jelentkezni 12 éves kortól, alkalmanként összesen 12 fő számára lehet, 14 éves kor alatti gyermek csak nagykorú kíséretében vehet részt a foglalkozáson.

A részvételhez az angol nyelv minimális ismerete szükséges, a foglalkozás során egyszerű matematikai feladatokat is meg kell oldani, hogy a golyó mozgásának távolságát ki tudják számolni a résztvevők.

A foglalkozások szerdán és pénteken 15:30 és 16:30 között a múzeumpedagógiai teremben zajlanak.

A kilencedik foglalkozásunkra, melyet 2024. április 24-én (szerdán) 15:30-tól tartunk, regisztrálni a "Jelentkezem" gombra kattintva lehetséges.

Az eseményről álló- és mozgókép készül. A programváltozás jogát fenntartjuk!

További esemény

Kávéházi beszélgetések (április 16.)

2024. április 16. 18:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

2024. április 17. 15:30
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - Múzeumpedagógia terem

Az aranyvonat legendája című film vetítése (április 18.)

2024. április 18. 17:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Az aranyvonat legendája című film vetítése (április 18.) | English Sub

2024. április 18. 18:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont | Hungarian Money Museum and Visitor Center