/
/
/
Múzeumok Éjszakája a Pénzmúzeumban - Programok a múzeumban

Múzeumok Éjszakája a Pénzmúzeumban - Programok a múzeumban

2024. június 22. 16:00 - 23:59

Gólpasszt adunk!

A Múzeumok Éjszakája az év egyik legjobban várt eseménye a múzeumi szcénában. Az idei tematika a labdarugó-eb kapcsán a GÓLPASSZ. Hogy a Pénzmúzeum, miként értelmezi ezt a szót, és milyen módon építette fel éjszakába nyúló programját, abban az alábbi múzeumi menükártya segít eligazodni.

A naptárba már most érdemes beírni a dátumot:
2024. 06. 22., szombat, 16:00-24:00

PROGRAMOK A PÉNZMÚZEUM AULÁJÁBAN:
• 16-24: Bank-Foci – mini kiállítás
Mini kiállításunkon bemutatjuk a gyűjteményben található labdarúgáshoz kapcsoldó érméket, illetve az MNB Sportkörtől erre az estére kölcsönkért kupákat, fotókat.

• 16-21: Befektetés a jövőbe – Értékpapír-tervező — kézműves foglalkozás
Keressük kreatív tervezőinket, akik megalkotják a Pénzmúzeum fantázia részvényét, kötvényét! Ötvözd a különböző technikákat, szabj, ragassz, pecsételj, írj cikornyásan töltőtollal! Az értékpapírt keretezd babérkoszorúval, díszítsd rozettával, vagy épp foglald virágfüzérbe! Foglalkozásunkon mi biztosítjuk a különféle alapanyagokat, cserébe csupán kreativitásodat várjuk!

• 17-18 és 19-20: Robotika bemutató – az egész család számára
Ismerkedj meg a programozás alapjaival!
Robotikafoglalkozásaink során oktatóink útmutatásai alapján, játékos módon, a gömb formájú Sphero Bolt robotok irányításával tárjuk fel a gépek világát. A távvezérelt mozgatáshoz a parancsokat a blokkprogramozással építjük fel, amellyel megtesszük az első lépéseket a kihívásokkal teli programozás útján.

• 18-22: Gól öröm! — fotósarok
Hozd el kedvenc csapatod mezét és fotózkodj vele!

PROGRAMOK AZ ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS TERÜLETÉN:
• 16-24 (III. csomópont): Jegyezzenek részvényt! — szerepjáték
Az MNB centenáriumához kapcsolódva egy kis szerepjáték, bankalapítás, banki részvényjegyzés témában.

• 16-24 (III. csomópont): Az inflációról és a monetáris politikáról mindenkinek — Az MNB Monetáris Tanácsa fél százalékponttal emelte a jegybanki alapkamatot – vajon mi a jelentősége, értelme ennek a hírnek? Ha tudjuk erre a választ, akkor már irányíthatjuk is a monetáris politikát? A látogatás során ezt a döntést próbálhatjuk ki, megismerve a jegybank felelősségteljes szerepét a gazdaságban, az árstabilitás megőrzésében.

• 16-22 (IV. csomópont): Minden, amit a bankjegyekről tudni lehet — bankjegylabor
A bankjegyeket mindenki ismeri, vagy mégsem? Gyere, fedezd fel a pénz rejtett titkait!
Bankjegysimogató: Itt a kezeddel kell nézni! Próbáltad már kiválasztani különböző papírok közül a forint bankjegyeket, ráadásul mindezt csukott szemmel, csak tapintás alapján? Lehetséges ez? Igen, ha ismered a bankjegyek tapintható elemeit.
UV szekrény: A bankjegyeken vannak olyan, szabad szemmel nem látható nyomatok, melyek csak UV A/C fényben tűnnek elő. Nézd meg a bankjegyeket egy teljesen új szemszögből!
Bankjegyvizsgálat nagyítóval: Kíváncsi vagy, hogy a 10 000 forintos bankjegy hátoldali képén a toronyórán mennyi az idő? Vagy eddig észre sem vetted, hogy az esztergomi látképen egy óra is megtalálható? Nézd meg a szakértők által használt nagyító alatt a bankjegyek minden apró részletét!
Játékok: Töltsd ki a bankjegyekkel és érmékkel kapcsolatos kvízt, és győződj meg arról, hogy mennyire ismered a forintbankjegyeket és érméket!

• 16-23 (V. csomópont): Kipakoljuk a bőröndöt — foglalkozás
Ezen az éjszakán a Bőröndmúzeumot itthon pakoljuk ki, megmutatjuk milyen érdekességeket rejt.

• 16-18: (V. csomópont): Játék, tudás, nyeremény a Pénziránytűnél!
Mennyire vagy jártas a mindennapi pénzügyek területén? Színezz, oldj meg pénzügyi fejtörőket, pörgesd meg a szerencsekereket, felelj helyesen a játékos kérdéseinkre! Játssz velünk és tudásodért megajándékozunk! Amíg a gyerekek játszanak, a szülők pénzügyi személyiségtesztünk segítségével megismerhetik pénzügyi szokásaikat, erősségeiket, gyengeségeiket. Játékaink aktív résztvevői között óránként értékes ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

PROGRAMOK A MÚZEUMPEDAGÓGIAI TEREMBEN
• 17-18 és 20-21: Piacjáték: Fedezd fel a piac mozgását — interaktív, játékos foglalkozás
Játékos foglalkozás, mely során a résztvevők eladók és vevők lehetnek a piacon. Megtapasztalhatják mi alakítja ki az árakat, kik határozzák meg, kik befolyásolják, mitől mozognak fel és le akár váratlanul. Megértik a kereslet – kínálat működését és egymásra hatását a piacokon. A játék mozgalmas és izgalmas, min. 10, max. 40 fő játszhatja korosztálytól függetlenül. A legügyesebb játékosokra NYEREMÉNY vár!

A Pénzmúzeum kiállításai, terei ezen a napon is ingyenesen látogathatók. A programjainkon való részvétel szintén ingyenes, azokon való részvétel érkezési sorrend alapján történik.

Az eseményről álló- és mozgókép készül. A programváltozás jogát fenntartjuk!

A Pénzmúzeumban tűzvédelmi okokból összesen 300 fő, a Pénzmúzeum Panoráma Teraszon 130 fő tartózkodhat. Az esetleges várakozás miatt szíves türelmüket kérjük.

Köszönjük a megértést!


Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációhoz kötött eseményeinkkel kapcsolatban új intézkedések lépnek életbe.

Amennyiben a jelentkező érvényes foglalással rendelkezik a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont bármely regisztrációhoz kötött eseményére, és 2 különböző alkalommal nem jelenik meg, úgy a továbbiakban nem áll módunkban elfogadni jelentkezését a következő alkalmakra. Tehát, aki 2 alkalommal nem jelenik meg eseményeinken, a jövőben nem tud majd regisztrálni.

A foglalás lemondására legkésőbb 24 órával az esemény előtt van lehetőség. Ebben az esetben a regisztráció nem kerül mellőzött státuszba.

Köszönjük együttműködését és megértését!

Várjuk szeretettel eseményeinken!

További esemény

Kávéházi beszélgetések (július 24.)

2024. július 24. 18:00
Pénzmúzeum Panoráma Terasz

Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

2024. július 25. 15:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - Múzeumpedagógia terem

Az aranyvonat legendája című fim vetítése (július 25.)

2024. július 25. 18:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Nyílt nap a Pénzmúzeumban

2024. augusztus 01. 09:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - 1122 Budapest, Krisztina krt. 6.