/
/
/
Kávéházi beszélgetések (június 11.)

Kávéházi beszélgetések (június 11.)

2024. június 11. 18:00 - 19:00

A 100 az új 70

A Kávéházi beszélgetések 2024. június 11-i vendége ifj. Duda Ernő lesz. A vendégválasztás nem véletlen. A Pénzmúzeumot életre hívó Magyar Nemzeti Bank idén ünnepli 100. születésnapját. A 100 különleges szám más tekintetben is. Napjainkra egyre népszerűbb téma, hogyan éljünk 100 évig.

Ma úgy tekintünk a hosszabb életre, mint valamiféle kegyelmi állapotra és azt mondjuk, a 40 az új 30, ám ennél többre is képes az emberi szervezet. Az elmúlt 100 évben az átlagéletkort 45-ről 80-90 évre sikerült feltornázni, de a határ tovább tolható. A longevity, mint új tudományterület azt vizsgálja, hogyan éljünk a lehető leghosszabban, ugyanakkor jó életminőségben: egészségesen.
Ehhez először a gondolkodásmódot kell megváltoztatni és aktív időszakként kell tekinteni az idősebb korra. A hosszú élettartam nem csak az élet éveinek növelését jelenti, hanem az évek minőségének javítását is. A hosszú élettartamot befolyásoló tényezők megértésével az egyének olyan életmódot irányozhatnak elő maguknak, ami elősegíti a fizikai egészség, a kognitív funkciók, az érzelmi jólét és a szociális kapcsolatok javulását, ami végül a teljesebb élethez vezet.

A longevityről közérthető módon ifj. Duda Ernővel beszélgetünk. Az üzletember, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke. Digitális egészségügyi vállalata, a Medipredict a betegségek személyre szabott előrejelzésével és a betegségek kialakulásának megelőzésével foglalkozik.


Tartson velünk június 11-én 18:00-tól a Pénzmúzeum aulájában zajló beszélgetésen!


Az eseményen való részvételi szándékát kérjük a "Jelentkezem!" gombra kattintva jelezze!

Az eseményen kép és hangfelvétel készül.


Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációhoz kötött eseményeinkkel kapcsolatban új intézkedések lépnek életbe.

Amennyiben a jelentkező érvényes foglalással rendelkezik a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont bármely regisztrációhoz kötött eseményére, és 2 különböző alkalommal nem jelenik meg, úgy a továbbiakban nem áll módunkban elfogadni jelentkezését a következő alkalmakra. Tehát, aki 2 alkalommal nem jelenik meg eseményeinken, a jövőben nem tud majd regisztrálni.

A foglalás lemondására legkésőbb 24 órával az esemény előtt van lehetőség. Ebben az esetben a regisztráció nem kerül mellőzött státuszba.

Köszönjük együttműködését és megértését!

Várjuk szeretettel eseményeinken!

További esemény

Kávéházi beszélgetések (július 24.)

2024. július 24. 18:00
Pénzmúzeum Panoráma Terasz

Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

2024. július 25. 15:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - Múzeumpedagógia terem

Az aranyvonat legendája című fim vetítése (július 25.)

2024. július 25. 18:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Nyílt nap a Pénzmúzeumban

2024. augusztus 01. 09:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - 1122 Budapest, Krisztina krt. 6.