/
/
/
Kávéházi beszélgetések (július 24.)

Kávéházi beszélgetések (július 24.)

2024. július 24. 18:00

Idesüss!
Július 24-én a Kávéházi beszélgetések vendége Szabadfi Szabolcs lesz. A pékáruk forradalmáról a kovászolás rocksztárját kérdezzük.

Szabi, a pék sikeres üzletember, aki több mint 30 éve űzi a pékmesterséget, ma pedig csaknem 100 embernek ad munkát. Tudását a pékárukról nem tartja meg magának. A Covid alatt online videói segítségével megtanította kovásszal dolgozni az ország erre fogékony részét.
Azt mondja, ma már nem az a kérdés, hogy BL80-as lisztből tudunk-e készíteni egy jó kovászos kenyeret.  A kérdés az, tudunk-e még sütni mellette valami mást, illetve az, hogy amit sütünk, kellően egészséges-e.
A jó hír ugyanis az, hogy a lakosság elindult a minőségkeresés irányába. Ahhoz viszont, hogy a kenyér egészségesebb legyen, vissza kell kanyarodnunk a régi búzákhoz, a tönkéhez, az alakorhoz. Ezek sár dagasztására alkalmas alapanyagok. Minimális a gluténtartalmuk, emiatt lapos lesz a belőlük készült tészta, hiszen nem tud kialakulni a háló, emellett tömör bélzetet kapunk, viszont extrém finom ízeket produkálnak, és ezt a vevők is értékelik.
Szabival a sárdagasztás mellett szót ejtünk üzletről, termékfejlesztésről, pizzaforradalomról. Megvitatjuk, lehet-e az egészséges életmódnak része a kenyérfogyasztás, egyúttal rendbe tesszük azt a nemrégiben parázs vitát kirobbantó témát, hogy mennyit lehet elkérni egy luxus pékáruért, és egyáltalán mi, az, hogy luxustermék a pékáruk piacán.
Tartsanak velünk, Szabi üdítő személyisége a garancia arra, hogy nemcsak jól szórakozunk, de hasznos tudással felvértezve távozhatunk a beszélgetésről!

Az eseményen való részvételi szándékát kérjük a "Jelentkezem!" gombra kattintva jelezze!

Az eseményen kép és hangfelvétel készül.


Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációhoz kötött eseményeinkkel kapcsolatban új intézkedések lépnek életbe.

Amennyiben a jelentkező érvényes foglalással rendelkezik a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont bármely regisztrációhoz kötött eseményére, és 2 különböző alkalommal nem jelenik meg, úgy a továbbiakban nem áll módunkban elfogadni jelentkezését a következő alkalmakra. Tehát, aki 2 alkalommal nem jelenik meg eseményeinken, a jövőben nem tud majd regisztrálni.

A foglalás lemondására legkésőbb 24 órával az esemény előtt van lehetőség. Ebben az esetben a regisztráció nem kerül mellőzött státuszba.

Köszönjük együttműködését és megértését!

Várjuk szeretettel eseményeinken!

További esemény

Robotikafoglalkozás a Pénzmúzeumban

2024. július 25. 15:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - Múzeumpedagógia terem

Az aranyvonat legendája című fim vetítése (július 25.)

2024. július 25. 18:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Nyílt nap a Pénzmúzeumban

2024. augusztus 01. 09:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - 1122 Budapest, Krisztina krt. 6.

Tárlatvezetés a „Pénzügyi évszázad – a Magyar Nemzeti Bank 100 éve” című időszaki kiállításban

2024. augusztus 01. 10:00
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont - 1122 Budapest, Krisztina krt. 6.